Alcmaria MA1 overklast door Fc Purmerend MA1 0-4
Categorie: MA1

Na een week van spanning is de dag weer gekomen om te spelen tegen koploper Fc Purmerend MA1. Het is 17 maart 2012 de wedstrijd gepland om 14.00 uur. Sanne en Marleen V. niet aanwezig maar Nelly,Dorien en Patricia gelukkig wel. Het is redelijk weer met en klein windje. El Jopo was met zwaailichten gebracht vanuit Schiphol. Na een weekje zon op Aruba was zijn korte broek en sandalen ingeruild voor een strak trainingspak en sportschoenen. Valerie had een mooie opstelling in elkaar gezet en het publiek stroomde binnen om deze beide ongeslagen teams te zien acteren. Purmerend al bij de bovenste 3 in de 1ste klasse voor de winterstop ingedeeld met vijf 2de klassers nu ingedeeld zal een kracht meting worden. Scheidsrechter Akkerman was door de KNVB aangesteld door zijn jarenlange ervaring in de hoogste divisie en was op tijd gearriveerd vanuit Zeist. Iedereen present en om even na 2 uur begon de wedstrijd.

Purmerend liet direct merken waarvoor zij kwamen. Aanvallend gecontroleerd voetbal en duidelijk een stuk verder dan Alcmaria. Dit resulteerde in kansen voor Purmerend al in de beginfase. Het duurde niet langer dan 5 minuten toen een prachtige aanval goed werd afgerond en Pumerend op de 0-1 bracht. Verdedigend met Nelly,Cathy,Demi en Dorien werden steeds gaten gevonden van waaruit Purmerend kansen kreeg. Chantal,Kyra en Marleen liepen zichzelf bijna voorbij en Nadia was samen met Denise en Melissa voorin te vinden.

Met de wind in de rug drong Purmerend nog meer aan en hoewel Teo een andere middag voor ogen had moest ze alles uit de kast halen om meer goals te voorkomen. Het was in de 24ste minuut toen de bal vanaf de zijkant verkeerd door de verdediging werd beoordeeld en de bal achter Teo in het netje terechtkwam. 0-2 en verdiend.

Deed Alcmaria helemaal niets dan. Ze werkten keihard maar liepen achter de feiten aan.Wissels kwamen in het veld om toch te proberen het tij te keren maar Purmerend met al hun talenten hadden weinig moeite met onze talenten. Het harde werken werd echter niet beloond en Purmerend zette nog flink aan.

Het was vlak voor rust toen in een aanval over rechts de bal voor kwam en prachtig werd ingekopt. 0-3 en teleurstelling bij Alcmaria. Oeps,dit was even slikken voor Alcmaria . Geen kans in de 1ste helft. Valerie liep mee de kleedkamer in om de talenten uit te leggen wat nodig is om het tij te keren. Met de wind mee toch proberen te gaan voetballen en wellicht iets in te gaan brengen in deze wedstrijd. Patricia werd in de spits geposteerd en Cathy kreeg nu meer kans de bal naar voren te schieten. Kelly kreeg een bal nog hard tegen haar hoofd aan  en viel uit. De wedstrijd bleef sportief en scheidsrechter Akkerman hield het kort.

De moed zakte in de schoenen van menige speelsters maar inzet bleef . Marleen bleef lopen en ook Denise bleef bikkelen. Nina had de goede spits als tegenstander en had haar handen vol. Demi F. liep op alle ballen die naar voren werd geschoten maar de slimme verdediging van Purmerend kon elk gevaar elimineren.

Alles werd voetballend op gelost en het was mooi te zien dat alle facetten erin zaten. Loop lijnen en one touch voetbal. Teo onderscheidde zich zeker in de 2de helft en wist met prachtige reddingen haar doel lang verder schoon te houden maar in de 75ste minuut een fraaie aanval van Purmerend  dat door een prachtig gekruld schot over Teo in de verre hoek belandde en de 0-4 stond op het bord.

Het knokken werd niet beloond en kon de wedstrijd niet verder veranderen. Tegen dit Purmerend was geen eer meer te behalen. Naar hartelust werd gecombineerd en toen het laatste fluitsignaal klonk kwam de opluchting dat het niet meer dan 0-4 was geworden. Purmerend heeft niets te zoeken in deze klasse en zal met de ogen dicht bovenaan eindigen. Joop kon nog wat inslaan voor hij per helikopter richting Schiphol vertrok en Alcmaria kon slechts de wonden likken .

Goed gewerkt en prima inzet vandaag en laat het een leer moment zijn. Maandag weer trainen en op naar zaterdag weer tuis tegen Nieuw-Sloten.