Alcmaria zet zegereeks voort
Categorie: Zondag 1

Zondag de zes punten wedstrijd tegen VZV uit ’t Veld. VZV stond voor aanvang van de wedstrijd 1 punt voor op Alcmaria en evenveel wedstrijden. Vorige week behaalde VZV een goede overwinning uit bij Hollandia T en Alcmaria is bezig aan een heel sterke reeks..

Alle ingrediënten aanwezig om er een mooie en spannende voetbalmiddag van te maken. Dat dachten de toeschouwers blijkbaar ook, want deze waren in groten getale op deze prachtige dag naar ’t Veld gekomen. Alcmaria stelde de vele Alkmaarders niet teleur.

Vanaf het eerste fluitsignaal was Alcmaria verreweg de betere partij en drukte VZV ver achteruit. Na 5 minuten had het al 0-2 kunnen staan als het vizier wat scherper had gestaan. Gelukkig stond het vizier in de loop van de eerste helft wel goed en na een prachtige combinatie op het middenveld werd Job in stelling gebracht en hij rondde onberispelijk af, 0-1. Dat het voor rust niet verder uit liep had Alcmaria aan zich zelf te wijten. Iedereen kent het gezegde als je zelf niet scoort doet de tegenstander dit wel en die gedachte bleef boven de wedstrijd hangen ondanks het feit dat Alcmaria veel beter dan haar tegenstander was.

Na en kwartier in de tweede helft was het eindelijk Mark die de ban brak. Na een mooie actie op links kon Mark vrij ongehinderd binnenschieten en de stand op 0-2 brengen. Hiermee was de weerstand van VZV helemaal gebroken en kon Alcmaria nog uitlopen naar een 0-4 voorsprong door weer twee goals van Job.

Job heeft er dit seizoen al 15 in liggen waarvan volgens mijn berekening 9 na de winterstop. De wedstrijd eindigde nog vervelend, vooral voor Grensrechter Johan, die door de scheidsrechter in de blessuretijd, onterecht, werd weggestuurd en straks naast Gert Jan bij de tuchtcommissie staat. Het blijft moeilijk te erkennen voor mensen dat andere meer kennis van zaken hebben, dan stuur je ze gewoon weg, ben je er als scheidsrechter ook vanaf, maar ja…..

Volgende week weer een cruciaal treffen. Dan de thuiswedstrijd tegen WMC. WMC won zondag van Hollandia T met 6-2, staat gelijk in punten met Alcmaria, maar heeft nog een inhaalwedstrijd te gaan. Bij winst komt de middenmoot echt inzicht zeker gezien het programma van de overige ploegen.

We hopen ook volgende week weer heel veel supporters langs de lijn te zien om onze jongens aan te moedigen.

In de loop van de week zal op de fotosite een album worden aangemaakt waar alle, ook nog niet gepubliceerde foto's van dit seizoen van het eerste zullen worden gepubliceerd.