Alcmaria DA1 toont lef en wint van Egmondia DA1 2-4
Categorie: Dames 1

Het is vrijdagmiddag rond 17.00 uur en een verontrustend sms je komt binnen. Lynn meldt zich ziek af en het wordt direct puzzelen geblazen. Duidelijk is dat we met onze talenten goed kunnen puzzelen en de hoge hoed staat klaar zondag om er iets moois uit te toveren. We verzamelen bij Alcmaria rond 11.30 uur en het is werkelijk schitterend weer. Strakblauwe lucht en weinig wind. Vele ouders hadden de oproep gehoord en met de Alcmaria colonne gingen we om 12.00 uur op weg. Drukte richting strand en toen een vervelend sms je van El Jopo. Hij was op tijd aangekomen in Nederland maar op  mysterieuze wijze naar het terrein van KSV gebracht . Kon daar niet weg komen meer. Hij werd gerust gesteld en bij ons een nieuw talent meegenomen. Koen wilde deze talenten graag in aktie zien en hij mocht meerijden . De vraag of hij wilde vlaggen werd met gejuich begroet. Ook weer geregeld. Aangekomen welkom geheten en richting kleedkamer. Groot en alles aanwezig  dus top geregeld.

De wedstrijd uit tegen Egmondia is er een van de 2 topploegen uit deze klasse. Zou een mooie strijd kunnen worden en met slechts 2 wissels ook goed uitkijken voor blessures. Op het welbekende A-veld iets dieper gelegen zagen de toeschouwers op het terras dat alle talenten aan het warm lopen waren. De opstelling was bekend en Alcmaria  zou de 1ste helft zeker proberen de aanvallende impulsen van Egmondia  tegen te houden. Het was Egmondia die kansen kreeg in de eerste paar minuten . Patricia onze keepster kon fraai redden. Cathy, Dorien,Nelly en Katerina vormden de verdediging . Het was in de 8ste minuut toen Egmondia door de verdediging heen brak en Nelly met een uiterste krachtinspanning  de spits tegenhield maar niet correct en werd door de goedleidende scheidsrechter Jenneke een penalty gegeven.

Deze werd uitstekend ingeschoten en Egmondia  leidde met 1-0. Chantal was met Jolein ,Lilli en Denise op het middenveld actief en Kim en Demi. Het was weer Egmondia die nog geen 2 minuten na hun openingstreffer weer een prachtige aanval opzette en daaruit een mooie goal weer kon maken en dat betekend dus in 10 minuten tijd al een 2-0 achterstand. Nu zaak het vast te houden. Afspraak om op eigen helft aan te pakken en met counters wellicht iets te forceren nog. Renee, Katerina en Denise voorin om en om in de spits gezet om druk te blijven uit oefenen. Het was tegenhouden wat de klok sloeg en de ruimtes werden kleiner en kleiner. Het was ook wachten op meer tegendoelpunten maar Patricia groeide in de wedstrijd.

Er werd keihard gewerkt door alle talenten en we konden veel tegenhouden. Slim spelen was er even niet bij. Overleven tot aan de rust was nu het credo. Iedereen werkte 200% en het was inderdaad tot aan de rust nog een paar kleine kansjes voor Katerine en ook voor Renee.In de rust aangegeven dat we opnieuw moesten gaan beginnen. 4-4-3 weer spelen en ons eigen spel. Robert ging Patricia helpen en met zijn ervaring een welkome geste. Onze eigen vertrouwde opstelling  en met de zon vanachter ons schijnend en een licht windvoordeel  trapte Kim en Lilli af. De aanval werd gelijk opgezocht en vanuit achter werd druk naar voren gebracht. Het was in de 53ste minuut een prachtige aanval over 3 schijven waardoor Katerina zichzelf vrij speelde en Lilli zag starten en haar een mooie pass gaf waaruit Lilli prachtig kon gaan scoren. 2-1 en het geloof sloop er nog meer in.

Dorien vocht voor elke meter en kreeg 3 verschilende tegenstanders die zich op haar stukliepen.. Denise de Ruiter was goed op dreef en wist als half speelster veel dreiging extra in te brengen. Egmondia speelsters werden vermoeid en Alcmaria kreeg meer ruimte om te combineren. Katerina kreeg 2 zeer goed kansen maar ze schoot ze net naast. Alcmaria rook bloed en de druk op de defensie van Egmondia werd onhoudbaar. In de 75ste minuut een prachtige diepe pass van Chantal op Denise en zij stormde alleen op het doel af. De keepster kwam ver uit raakte de bal nog met de hand maar de losgelaten bal werd door Denise knap ingeschoten. 2-2!!!!.

Feest op het veld en ook langs de kant . Ongeloof bij de begeleiding van Egmondia en ook bij de speelsters. Het was nu doorgaan en zeker ook opletten dat er weinig nog zou worden weggegeven. Egmondia wilde koste wat kost een goal nog forceren en de drang naar voren zei genoeg . Wat een wedstrijd en ook het publiek bleef massaal kijken genietend in de zon. Toch was het Egmondia die een penalty weer kreeg toen een bal in een scrimmage tegen de hand van Chantal kwam.

Patricia die steeds beter werd kreeg een mooi tip van Robert nog mee. De penalty werd genomen en zij koos voor de goede hoek. Prachtig gepakt  en haar grijns was zeer groot. Dat was het moment voor Alcmaria om voor de winst te gaan.  In de eerst volgende aanval van Alcmaria kreeg Kim de bal mee op rechts en gaf een strakke voorzet die door Lilli achter de keepster werd geschoten. 2-3 en paniek bij Egmondia .

Kim naar achteren gehaald om de verdediging te ondersteunen en  Egmondia deed er alles aan om het tij te keren maar de onverzettelijkheid bij onze talenten nam grote vormen aan.  Het was in de 87ste minuut toch weer een mooie aanval van Alcmaria die de moegestreden speelsters van Egmondia nog voor de laatste keer onder druk zette. Het was ook Chantal die met een geweldig schot kwam die van richting veranderde en over de keepster in het doel belandde.2-4 .

Iedereen werd gek  en het ongeloof bij Egmondia zei genoeg. Wat een 2de helft lieten de dames zien. Toen de scheidsrechter affloot was een feest op het veld . Mede ook omdat de 1ste goal van Lilli ook de 100ste doelpunt was in deze competite.

Dus ook feest voor Lilli. De terugreis naar Alkmaar was er een van toeterende auto’s en gillende dames die het verkeer ontregelden. Dirk had alles goed bij gehouden en ook Robert had een groot deel in deze overwinning. Biertje in de kantine en nagenieten. Wat een middag en wat een verrassende uitslag. Top gespeeld en Denise .heel erg bedankt voor wat je voor ons gedaan hebt. Topper.