Alcmaria MA1 wint van DZS MA1 5-1
Categorie: MA1

Na een week vol regen en wind was het vandaag 10 maart 2012 weer tijd om in de wei te gaan . Tegenstander vandaag De Zilveren Schapen uit Wijdewormer. Onze vorige confrontatie was de 1ste wedstrijd in de 2de klasse. Nu weer tegen elkaar in de 1ste klasse. Om 12 uur op het B-Veld ingedeeld en na wat regen in de ochtend brak er toch een zonnetje door. Valerie had 14 speelsters en het wordt dringen geblazen in de basis 11 te beginnen. Gretigheid straalt eraf. Joop was per helikopter vanaf Schiphol ingevlogen en trok veel bekijks op het veld toen deze landde. Na een week Hawaï wilde El Jopo  weer even de benen strekken langs de lijn en was meer dan welkom.

Onze scheidsrechter Dirk kwam als enige en laatste het strijdtoneel op en zette buiten het veld zijn rollater aan het hek vast. Met zijn kunstknie is het al moeilijk om de 100 meter in 15 sec te halen maar toch wel heel goed dat uitgerekend de meest geblesseerde scheidsrechter van de club zijn rentree maakt. Alle ingrediënten aanwezig en exact om 12 uur werd de wedstrijd gestart. DZS trapte af en liet de bal rond gaan. De bal werd na 20 sec al onderschept en via Chantal kwam de bal op maat bij Nadia die niet aarzelde en vanaf 25 meter schoot ze de bal over de keepster in de verre hoek. 1-0 na 48 sec.

Een prachtige goal dat met gejuich werd ontvangen. Wat een begin weer. Nu was het DZS dat de aanval zocht maar de ijzersterke verdediging onder leiding van Marleen, Demi,Cathy en Sanne hield goed stand. Chantal was met Kyra en Marleen V. hard aan het werk op het middenveld en voorin was het Nadia,Denise en Demi F. Uitgebalanceerd en goed nagedacht trok Alcmaria ten strijde en wisten toch wel een paar kansen te creëren maar de keepster van DZS was zeer goed bezig. Ze hield er veel uit maar het was in de 20ste minuut toch weer een mooi uitbraak over rechts . Nadia zette 2 dames op het verkeerde been en gaf een strakke voorzet die door Demi goed werd ingetikt. 2-0 en Demi blijkt toch daar een neusje voor te hebben. OP het juiste moment instappen .

De aanval bleef opgezocht worden en prachtig combinatie spel werd onder luidgejuich begroet door de vele supporters die stonden te genieten langs de kant. Tot aan de rust zeker een gretig aanvallend Alcmaria maar dat leidde niet verder tot goals. In de rust aangegeven hoe te gaan spelen in de 2de helft. Nina, Kelly en Kim vielen goed in en wisten op hun eigen manier nog meer druk naar voren te brengen waardoor DZS zich moesten posteren ronde de 16 meter gebied. De 2de helft was nog 5 minuten oud toen Kyra iets heel mooi in gedachten had. De solo die zij inzetten bracht haar tot vlak bij de 16 waar zij een prachtige steekpass gaf en Kim tussen 3 speelsters door de bal over de uitkomende keepster heen schoot en de 3-0 op het scorebord kon gaan zetten.

Haar grijns zei genoeg. Valerie danste met Joop een Weense wals . Het publiek genoot ervan en de zon brak nu goed door. Na wat aanvallen over en weer kreeg Demi V. nog een paar mogelijkheden samen met Denise maar de keepster hield de ballen er zeer goed uit.

Toch was het Chantal in de 60ste  minuut die met een droge knal de keepster verschalkte en de score op 4-0 bracht. Cathy had de boel met Nina goed onder controle en de bal werd goed rond gespeeld. Toch een zeer opmerkelijk moment dat erna aanbrak. In de 63ste minuut een vrije trap van 45 meter die door Cathy werd genomen. De bal knalde werkelijk alsof door een kanon weggeschoten van haar schoen richting doel . De keepster beoordeelde de bal niet helemaal juist en de bal ging tussen haar benen richting doellijn. In een uiterste krachtinspanning viel zij in haar doel en schoot de bal daarvandaan weg. De bal was over de doellijn en alle Alcmaria meiden vlogen op Cathy af. De grensrechter die zeker niet op lijn stond kon blijkbaar van 35 meter beoordelen dat de bal niet over de lijn was geraakt en scheidsrechter Dirk nam het over . Geen doelpunt en hoewel al het publiek wel zeker zagen dat het een goal was ging het spel daarna verder. Slechts 2 minuten later weer een geweldige corner van Chantal die in een scrimmage door de goedspelende Kyra achter de keepster hard tegen het net zodat er geen twijfel meer kon bestaan. 5-0. Nu liet Alcmaria de teugels iets vieren en met wat positie wisselingen werd de bal meer in de ploeg gehouden daar waar kon. Deed DZS helemaal niets meer? Jazeker, zij bleven voor de aanval zoeken en werden beloond vlak voor tijd met een prachtige actie die de spits van DZS professioneel in de touwen joeg. Een groot gejuich vulde het veld en de meegekomen supporters vierden hun feestje. Het was een mooi schouwspel en onder luid applaus verlieten de matadoren het veld en kon de balans opgemaakt worden.

Handjes schudden en in een prachtig zonnetje werd Valerie in het zonnetje gezet door haar speelsters. Joop met een Hummer weer richting Schiphol laten brengen . Zijn vlucht van 17.00 uur moest hij halen en vandaar richting Hawaï. Aloha Jopo. Dirk bedankt en niemand heeft je rollater gestolen dus niet meer met 5 sloten vastzetten ja!!!!! Alle talenten gefeliciteerd met deze overwinning en op naar de volgende wedstrijd weer.