Alcmaria DA1 scoort 9x tegen Meervogels DA1
Categorie: Dames 1

Vanavond 7 maart 2012 en onze uitgestelde wedstrijd tegen Meervogels DA1 staat op het programma. Het heeft vanmiddag ontzettend geregend en de temperatuur is 4 graden. Joop was op tijd met Singapore Airlines binnen gevlogen en met de taxi arriveerde hij even voor half 8 in de Egmonderhout. De wedstrijd stond onder leiding van de zeer ervaren J. van Saane. Meervogels was er klaar voor en in de opstelling van Alcmaria een tropische verrassing. Karin maakte haar debuut en gelijk op linksbuiten geposteerd. A big step om te starten. Kim en Denise maakten de voorhoede compleet.

Op het midden was het Lynn, Chantal en Jolein en in onze defensie was het Nelly, Katerina , Dorien en Cathy. Patricia onze ervaren sluitpost achterin was er ook klaar voor. Na de aftrap een aanvallend Meervogels die de ruimtes goed benutte en Alcmaria achteruit deed spelen. De wind ging liggen en een volle maan was te zien en daar waar we dachten slecht weer te krijgen klaarde het echt op. Het was in de 9de minuut dat een aanval van Meervogels over drie flanken liep en in de 16 werd de spits onrechtmatig gestopt en een terechte penalty werd toegekend.

De aanloop was goed maar de uitvoering niet. De bal werd over geschoten en blijdschap bij Alcmaria. Die misser gaf Alcmaria meer kracht en werd de aanval opgezocht. Het was in de 15de minuut Lynn die door de verdediging heen brak en net buiten de 16 hardhandig tegen de vlakte werd gewerkt. De vrije trap nam zij zelf en met dodelijke precisie schoot ze de bal onhoudbaar in de hoek en de 1-0 stond op het scorebord.

De wedstrijd was op het scherpst van de snede maar Alcmaria begon het spel te domineren en in de 19de minuut was het Lilli die knap inviel en na een actie haar tegenstander passeerde en de bal strak voor gaf waar de instormende Kim de bal eenvoudig in kon tikken. 2-0 en de druk werd verder opgevoerd. Lilli  had het op haar heupen gekregen en de smaak naar goals zorgde voor extra impulsen. Ze speelde zichzelf goed vrij en kon de bal in de lange hoek prachtig inschieten waardoor ze de score bracht op 3-0. Demi viel in en met haar slimheid wist ook zij in no time haar tegenstander achter zich te laten en op avontuur te gaan. Haar gretigheid betaalde zich uit toen ook Demi het doel trof met een schitterende schuiver in de hoek.4-0. Kleine omzettingen om de benen heel te houden. Meervogels weerde zich goed maar kon de Alcmaria machine niet stoppen. Weer was het Lilli die een prachtige actie aanging en onder toezien oog van haar moeder de 5-0 inschoot. Daarna in de wissel en Katerina linksbuiten gezet. Vlak voor rust Lynn die doorschoof vanuit het middenveld en op toer ging richting goal. In de 16 werd Lynn onderuit gehaald en ook hier kon de goedleidende scheidsrechter v. Saane niets anders besluiten dan een penalty te geven.  Patricia werd geloot en zij mocht de pingel nemen. Het was een leuk gezicht maar de spanning was te lezen op haar gezicht. De aanloop goed en de bal werd prachtig hoog in de hoek geschoten. Hele team over haar heen en Patricia was het stralende middelpunt. Tevens werd er voor de rust gefloten.

Renee was gearriveerd en na een korte bespreking in de kleedkamer was het zaak om door te spelen. De opstelling iets aangepast om te zien of we er iets mee konden. Robert had wederom goede tips en bij de start van de 2de helft was één ding duidelijk. Meervogels wilde geen tegen goals meer en begon iets feller in de duels te gaan. Dit leidde tot vrije trappen maar ook  bloedende knieën . Chantal werd als voorstopper neergezet en zij kreeg meer ruimte om te spelen. Karin als rechtsachter om te zien hoe haar trainingen nu in de praktijk zouden gaan. Cathy en Dorien waren een sta in de weg bij elke aanval van Meervogels en Patricia kreeg niet veel te doen meer. Het was in de 55ste minuut toen Kim op rechts werd weggestuurd en haar tegenstander uitspeelde en de bal snoeihard op de paal schoot maar de inkomende Denise stond er klaar voor en schoot beheerst de bal in het dak van de goal. 7-0.

Nu was het zaak om druk voorin te houden en weer kwam de bal van rechts in de 65ste minuut voor en weer was het Denise die de bal hard in de hoek plaatste en het net weer deed bollen en hoewel Meervogels er ook alles aan deed werd de sneltrein maar mondjesmaat gestopt. Met de score op 8-0 was het Katerina die haar harde werken beloond zag met een prachtige aan name waardoor zij zichzelf in staat stelde om gericht te schieten. Geen kans voor de keepster en toen was de score al 9-0. Met nog 15 minuten te spelen was het benen heel houden en de wedstrijd rustig uitspelen.

Kleine irritaties over en weer zorgde voor wat spanning maar was ook werkelijk niet nodig ook. Iedereen had zijn deel geleverd in de wedstrijd en toen scheidsrechter v. Saane de wedstrijd affloot was het handjes schudden en op naar de kleedkamer. Iedereen had keihard gewerkt. Ook al was de score hoog. De wedstrijd zelf was zeer rommelig maar met zo’n score te verwaarlozen. Joop zijn riksja stond al klaar om hem naar Schiphol te brengen. Dirk had alles keurig weer genoteerd en Robert en Ron liepen samen richting kantine voor de 3de helft. Ouders en belangstellenden bedankt.