Alcmaria wint weer. Nu wordt Schagen verslagen, 2-1
Categorie: Zondag 1

Zondag speelde Alcmaria alweer een thuiswedstrijd, tegen goede middenmoter Schagen. De eerste wedstrijd aan het begin van het seizoen ging in Sc hagen toen verloren, 3-1. Gisteren moest het, gezien de serie die door Alcmaria wordt neergezet anders lopen. Job weer fit, maar Dylan, door gebrek aan training en Mark door een buikgriep op de bank.

Alcmaria startte fel en kwam na 4 minuten al op voorsprong. Met een mooie pass bracht Ilias Roy in scoringspositie. Roy maakte het ook wel heel erg mooi af. Snoeihard met zijn rechter been in het rechter kruis, 1-0. Hierna viel Alcmaria wat terug waardoor Schagen in staat werd gesteld weer in de wedstrijd te komen.

In de 25ste minuut was het in eerste instantie alleen de scheidsrechter die een handsbal zag van Etienne in het strafschopgebied, strafschop. Dit tot verbazing van zowel Schagen als Alcmaria als de toeschouwers. Later bleek dat de scheidsrechter het wel bij het rechte eind had gehad. De strafschop werd door Schagen benut. Hierna gebeurde in de eerste helft niet veel meer, waardoor de ruststand dus 1-1 werd.

In de tweede helft was het snel duidelijk dat Alcmaria ten koste van veel de overwinning in de Egmonderhout wilde houden. Met minder veldspel dan de afgelopen weken, maar minsten en waarschijnlijk nog wel meer energie en beleving werd getracht Schagen op de knieën te krijgen. Zonder de gewisselde te kort te doen brachten de ingekomen Mark en Dylan er weer nieuw elan in.

Mark als spelverdeler en Dylan die de spitsen ontlastte door de sterke verdediging bezig te houden. De beloning bleef ook niet uit. De eindelijk van zijn verdediger bevrijdde Job legde de bal panklaar voor Roy, die alleen op de keeper af ging en niet faalde, 2-1. Hierna kreeg Alcmaria nog meerdere kansen om de score uit te breiden. Dit lukte helaas niet waardoor Schagen op het laatst nog enkele mogelijkheden kreeg de stand gelijk te treffen.

Maar juist in deze fase was goed de verbetenheid van Alcmaria te zien. Het verdedigen van de laatste 10 minuten was heel mooi om te zien. Nog mooier was dat de inzet en beleving weer werden beloond. Een 2-1 overwinning op Schagen en na de winterstop 4 wedstrijden gespeeld en 10 punten. Nog niet van de laatste plaats af maar dat kan niet lang meer duren wanneer er met deze beleving en inzet wordt gevoetbald, is dit slecht een kwestie van tijd.

Volgende week de uitwedstrijd naar “concurrent” VZV uit ’t Veld. Bij winst komen we op een stuk aantrekkelijker plek te staan. We hopen weer veel Alcmarianen langs de lijn in ’t veld aan te treffen.