Alcmaria DA1 uitgebekerd na verlies.
Categorie: Dames 1

Na een paar weken van vrieskou en sneeuw was het de beurt aan de Dames om tegen Limmen DA1 te gaan spelen. Limmen een goede tegenstander uitkomend in de 3de klasse is de tegenstander in de 1ste ronde van de Beker. Om 14.00 uur is de aftrap en met 13 speelsters gingen we op weg naar het dorp gehuld in carnavals perikelen.  Aangekomen goed ontvangen en we mochten in het zonnetje op het A veld spelen. Na iedereen klaar te hebben gezien werd er een rustige warming up gedaan .

Was nog even puzzelen met de opstelling maar exact om 14.00 uur trapte Limmen af en schoof gelijk door. One touch voetbal kreeg een nieuw hoofdstuk en Alcmaria werd achteruit gedreven en in de 4de minuut kwam de bal vrij voor de rechtsbuiten van Limmen en schoot ze snoeihard de bal hoog in de korte hoek en werd de score direct geopend.1-0 Limmen.

Alcmaria keek er naar en trapte af voor het gevolg. Het spel golfde op en neer maar Limmen had zeker het betere van het spel. In de 11de minuut was het de captain van Limmen die een vlammend schot losliet op het doel van Patricia. Kansloos en echt mooi ingeschoten  werd het 2-0 voor Limmen. Renee en Dorien hadden het zwaar en Cathy werd voor Katerina gewisseld en Alcmaria begon meer en meer de aanval te zoeken. Kleine kansjes over en weer hielden de beide teams genoeg bezig. Het hele team werkte keihard om het tij te keren  maar Limmen  blijkt een stugge tegenstander. Tot aan de rust was het pappen en nathouden.

In de rust gaf Robert aan dat we nu druk moesten gaan zetten. Dat we als team er vol voor moesten gaan. Druk op de verdediging van Limmen brengen om van daar uit kansen te creëren. In de 46ste minuut kregen we echter de deksel op de neus doordat Limmen profiteerde van een fouten festival in de verdediging van Alcmaria. Koppies weer omhoog en er voor gaan. Alcmaria zette meer druk en Limmen werd naar achteren gedreven. Kansen voor Lilli en ook voor Denise gaf aan dat we op de goede weg waren. In de 63ste minuut de zoveelste(9de) corner van Chantal.

Denise zette een blok en de bal werd niet gehinderd en belandde in de goal. 3-1 met nog tijd genoeg was de jacht geopend naar weer een goal.

Slechts 5 min later werd een ingebrachte bal niet goed verwerkt in de verdediging van  Alcmaria  en werd de bal door Patricia net achter de lijn gepakt. De scheidsrechter zag inderdaad dat de bal achter de lijn was en werd de score gebracht naar 4-1. Het was teveel tegengoals in te weinig tijd en moesten we toezien dat de beker hierbij zou eindigen. Katerina kreeg nog een wereld kans maar faalde net. In de 86ste minuut was er een corner van Chantal die werd ingebracht en werd Lilli in duel naar de grond gewerkt (per ongeluk) en viel er nog een speelster bovenop haar. Ze bleef lang geblesseerd liggen en de scheidsrechter floot af.

Limmen terechte winnaar en we wensen Bob verder succes in de beker nog. Dames we hebben er hard voor geknokt maar Limmen was een maatje te groot.