algemeen nieuws

van de jeugdvoorzitter
Categorie: Jeugd nieuws

Een nieuw jaar, nieuwe mogelijkheden en nieuwe kansen.

De tijd van terug kijken is voorbij. De tijd van vooruit kijken is gekomen. Altijd weer fijn om vooruit te kunnen kijken. Wat geweest is, is geweest en met een positieve instelling vooruit kijken. Een nieuw jaar en inderdaad liggen er voor Alcmaria in 2007 nieuwe mogelijkheden en zeker nieuwe kansen. Het complex gaat aan het einde van dit seizoen helemaal op de schop. Het zal in eerste instantie even behelpen zijn gezien het jeugdtoernooi en het Jeugdkamp dat ook in die periode gehouden worden, maar we krijgen er wel wat voor terug.

Een kunstgrasveld, hierdoor extra trainingsmogelijkheden en een extra speelveld. Helemaal perfect zou zijn dat de hal ook door gaat. Dan liggen er gigantische mogelijkheden voor onze jeugd.

Denkt u eens mee. Afgelastingen? Er wordt altijd getraind, de kinderen kunnen dus altijd voetballen in de hal. In de lange zomerstop waarin we normaal gesproken niet op de velden mogen, zouden we toernooien op het kunstgras kunnen organiseren. Ik weet zeker dat velen het heerlijk zullen vinden om in de periode van mooi weer, lekker een balletje te kunnen trappen. Maar ook in de winterperiode in de hal toernooien spelen. Niet meer allerlei sporthallen huren maar gewoon lekker op ons eigen complex. Zoals het er nu uitziet is het niet langer een droom, maar werkelijkheid. Er zal nog veel werk moeten gebeuren voor het zover is, maar het vooruitzicht vergoed al veel.

Alcmaria is in beweging met de blik gericht op de toekomst. Ook de kantine is helemaal opnieuw aangekleed. De grote historie van onze club bewaren, maar kijken naar de toekomst. “Met Historie naar Victorie”. Niet alleen in de organisatie gebeurd van alles, maar ook op technisch gebied. Dit seizoen zijn we begonnen om ons Technisch Opleidings Plan ten uitvoer te brengen. Uiteraard gaat dit met ups en downs, maar de resultaten beginnen zich met name in de jongere jeugd al te tonen. Volgend seizoen zal deze lijn verder worden doorgezet. “Opleiden voor resultaat”. Met andere woorden de belangen van het kind zijn belangrijker dan de belangen van het team of de club. Soms is dit in praktijk nog niet zo makkelijk en we moeten hier allemaal nog aan wennen, maar ik ben er van overtuigd dat het Alcmaria in de toekomst geen windeieren zal leggen.

We constateren een grote trainingsopkomst en vele positieve geluiden van de ouders sterken ons er in de ingeslagen weg te blijven volgen. Gelukkig merken we ook dat steeds meer kinderen en ouders de weg naar de coördinatoren en het jeugdbestuur weten te vinden als er naar hun mening iets moet veranderen of voor andere zaken. Dat is goed, want als we zaken niet weten, kunnen we er ook niets aan doen.

Verder wordt steeds meer gebruik gemaakt van onze website. Leuke foto reportages, afgelastingen, wedstrijdprogramma’s, maar ook oefenwedstrijden staan erop. We vragen u dan ook de website goed in de gaten te houden om te kijken of de voetbal doorgaat of is afgelast. Voor oefenwedstrijden, toernooien en andere activiteiten op de activiteitenkalender. Ook alle namen en e-mail adressen van trainers, coordinatoren, leiders etc staan erop en uiteraard hele leuke wedstrijdverslagen, verslagen van evenementen  etc.

Ik hoop dat we een mooi 2007 tegemoet gaan en op een verdere groei van onze vereniging. Volgende maand spreken we elkaar weer.

Dick Bakker                                                                                              Jeugdvoorzitter

 

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route