Alcmaria wint ook op en van Texel
Categorie: Zondag 1

Afgelopen zondag stond de wedstrijd Texel - Alcmaria weer op het programma. Toch altijd een bijzondere wedstrijd. Vroeg weg, een bootreis en Dn Op het eiland naar Den Burg in bus of met eigen auto. Tegenwoordig speelt Texel aan de overkant van de weg daar waar het vroeger speelde. Op het oude complex van Texelse Boys. Niet dat er wat aan de velden veranderd is, nog altijd en volgens mij nog veel erger dan vroeger is de staat van de velden. Je zou bijna kunnen zeggen dat het veld in staat van ontbinding is.

Een deel van de meegereisde supporters

Niet gesproken uit de visie van “kunstgras mietjes”, gewoon niet om op te voetballen. Wij als supporters met de boot van half een over en dan in Den Burg even wat eten alvorens naar het veld te gaan. Bij het veld aangekomen bleken wij lang niet de enige supporters te zijn die de reis en overtocht gemaakt hadden. In het totaal 24 ouders, supporters en niet spelende tweede elftal spelers, die overigens de dag ervoor al waren gekomen en Den Burg en de Koog de avond ervoor onveilig hadden gemaakt. Het was gezellig op de tribune. Na de overwinning van vorige week blaakten de mannen van het zelf vertrouwen. Dit ondanks de 5 basis spelers die deze wedstrijd om uiteenlopende redenen aan zich voorbij moesten laten gaan.

Kasper en Pieter hadden de rechter vlank volledig onder controle

De trainer is ook niet te benijden hoor. Ilias, Mark, Santi, Martin en Roy misten deze wedstrijd. Hierdoor begon Alcmaria in de volgende opstelling; Doel; Nick, achter; Pieter, Ruud, Etienne en Yourick, Midden; Bart, Mike, Jordi en Kasper en voorin; Dylan en Job. Eigenlijk vanaf de start was Alcmaria de meest agressieve ploeg en kwam Texel, gedeeld 3e, niet aan voetballen toe. Enkele spannende momenten voor het doel van Texel, resulteerde uiteindelijk in een verdiende voorsprong voor Alcmaria. Een diepe bal op Job werd door Job wel en door de keeper niet goed ingeschat en Job maakte het vakkundig af.

Ook achterin waren de Alcmarianen de mannen van Texel de baas, Ruud voorop in de strijd.

Dit was gelijk de russtand. In de rust moet Jordi eruit vanwege liesklachten. Voor hij omgekleed uit de kleedkamer en de meeste supporters uit de kantine kwamen was de stand 0-3 geworden. Vlak na rust een corner van links werd door de Texel verdediger verkeerd ingeschat en moest hands maken om een goal te voorkomen. Job scoorde feilloos. Vlak hierna een prachtige steekpass van Bart zetten Job opnieuw vrij voor de keeper en weer was de kans aan Job besteed. 0-3 en driemaal Job. Jammer genoeg was het ook Job die vlak hierna geblesseerd uitviel, op het slechte veld klapte zijn enkel dubbel na een kopduel. Nu moest er worden gebuffeld.

Een hachelijk moment voor het doel van Alcmaria bij de stand van 2-3

En dat deden de mannen van de meest vooruit geschoven post Dylan tot keeper Nick. Niemand die verzaakte en iedereen was na afloop dan ook compleet uitgeput. Ondanks het feit dat Texel via de kluts nog tot 2-3 terug wisten te komen en de goedleidende scheidsrechter die 10 minuten bij telde brachten de mannen van Alcmaria de winst over de streep. Een prachtige prestatie. De aansluiting met de andere staartploegen is gevonden, nu er op en er over.

Bart knalde bij de stand van 2-3 nog een vrije trap op de lat en via de rug van de keeper en de paal weer het doel uit.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen titelkandidaat Vios W. Hoewel de kans dat deze wedstrijd zondag wordt gespeeld gezien de weersverwachting klein is. Half zeven weer thuis een koude, maar gezellige en voor Alcmaria mooie dag rijker.

Afgelopen; Alcmarianen blij en teleurstelling bij Texel

Ook langs de kant opluchting en blijdschap na de zenuwslopende laatste 15 minuten.