F2 wint en start goed aan voorjaarscompetitie
Categorie: F2

WEDSTRIJDVERSLAG HSV ODIN'59 F2 - Alcmaria Victrix F2

Rodney (aanvoerder), Levi, Ryan, Thor, Jaya, Nathan en Eliyah

Zonder de zieke Timo en de druk bezette Paeden, maar met de net herstelde Rodney reizen we rond 10.00 uur af naar Heemskerk, waar aan de voet van het mooie slot Assumburg het tweede F-elftal van HSV ODIN'59 op ons wacht. We mogen aantreden op veld 4B, dat bij inspectie door de grote schare supporters als " zompig" (en dus zwaar) wordt betiteld. In kleedkamer negen spreekt Bram de manschappen voorafgaand aan de wedstrijd toe en iedere speler krijgt zijn persoonlijke instructies mee. We willen de tegenstander in deze eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie graag direct onder druk zetten en tegelijkertijd onze energie goed verdelen....we spelen immers zonder wissels. Levi doet er bijvoorbeeld goed aan " beter vier keer effectief naar voren te gaan, dan zich acht keer de longen uit zijn lijf te lopen", Nathan dient zijn gevoelige enkel goed in de gaten te houden en tegelijkertijd lef in zijn spel te leggen, Jaya mag meer lange ballen geven en samen met Ryan bij iedere keeperbal vrijlopen en aanspeelbaar zijn aan de zijkanten.

Eliyah mag meer terugzakken en meeverdedigen bij balbezit van ODIN en zich beter aanbieden bij eigen balbezit en Thor krijgt de opdracht er " stevig maar sportief" in te gaan. En Rodney? Hij heeft natuurlijk als altijd de missie zijn doel schoon te houden en als aanvoerder vandaag zijn team te coachen naar de overwinning.

" Op weg naar beter" vertalen de Alcmarianen deze woorden in daadkracht op de grasmat..... na 1 minuut spelen al weet Levi het net van de thuisploeg te vinden: 0-1! En het duurt niet lang voordat Thor na goed doorgaan de bal in de rechterhoek naast de ODIN-keeper plaatst: 0-2! Er volgen nog meer mooie en goed samen opgezette aanvallen en we zetten de blauw-gele brigade prima onder druk op hun eigen helft. Wat bovendien opvalt, is dat de instructies van de kant goed worden opgevolgd. Zoals door Ryan (of Rein of Reitje/ Rijtje?!), die meer naar de bal toe mag verdedigen en dat ook doet. Wanneer de sluitpost van ODIN in de laatste minuten voor de rust ver uit zijn doel komt, wordt hij subtiel uitgespeeld en door Eliyah uiteindelijk genadeloos afgestraft. We gaan met 0-3 de tweede helft in, die na een korte limonadepauze op het veld zelf, in de beginfase een tegendoelpunt laat zien.... in de kluts gaat een verrassende bal over een kansloze Rodney heen. Niet te houden.... Wanneer het bovendien bijna 2-3 wordt, schreeuwt Willem het zevental weer " Wakker!!!!!!!"  en dat helpt. We nemen de regie in de wedstrijd weer over, Eliyah gaat middendoor de verdediging heen en scoort onze vierde goal: 1-4! Levi doet even later hetzelfde langs de zijlijn en na een sterke individuele actie is onze vijfde treffer een feit: 1-5!

Met deze stand mogen we " terugzakken" en laten we Rodney het veld ingaan voor Nathan, die op zijn beurt het keepersshirt van Rodney aantrekt in de laatste vijf minuten. Rodney gooit de " handrem" eraf en Nathan verricht een aantal nuttige reddingen...... de nieuwe rolverdeling werkt ook!

Mannen, we zijn de nieuwe competitie goed gestart.... beter kan (bijna) niet!

Jullie hebben veelbelovende dingen laten zien en weten dat de trainingen op woensdagmiddag nog meer op jullie ontwikkeling gericht zullen zijn.....