Alcmaria MA1 wint tegen Nieuw-Sloten MA1 0-5
Categorie: MA1

Vandaag  28 jan.2012 is de begin van de voorjaarscompetitie voor onze talenten. Het is de kampioen uit de andere 2de klasse. Nieuw-Sloten MA1 uit Amsterdam en ook zij hebben een goed najaars resultaat behaald . Om 13.00 uur op weg gegaan en natuurlijk was een ongeluk op de snelweg debet aan onze oponthoud.  De temperatuur was 4 graden en het koufront is in aantocht.Aangekomen in Amsterdam was het omkleden en klaar maken voor de wedstrijd. Vriendelijk ontvangen en goede koffie was ook al top weer voor de meegereisde ouders en belangstellenden.

De vraag of Joop de vlucht had gehaald naar Amsterdam werd beantwoord toen hij werd gebracht door 2 stewardessen van Virgin. Joop was er gelukkig en zijn appartement in Bali moest even zonder hem zijn. Valerie had alle talenten mee vandaag en de keus was groot. De opstelling was bekend gemaakt in de kleedkamer en de wedstrijd begon wat later dan gepland. De talenten van Nieuw-Sloten stonden klaar en de scheidsrechter floot om te starten. Alcmaria trapte af en liet de bal rond gaan.

Kim was met Denise en Nadia voorin te vinden en midden begonnen Kelly, Chantal en Marleen terwijl Demi, Cathy, Sanne en Nina in de verdediging te vinden waren. Het spel golfde op en neer en het spel maken viel niet mee. Het veld was niet heel best maar we moesten het ermee doen. Kansen voor Alcmaria in de beginfase en een paar uitvallen van Nieuw-Sloten bepaalden het spelmoment. Het duurde tot de 18de minuut toen een mooie corner op rechts de bal door Chantal goed werd ingebracht en Denise met een uiterste krachtinspanning de bal in de verre hoek over de keepster heen kopte. De score was geopend  en Denise werd bedolven onder felicitaties.

Nieuw-Sloten heeft een paar zeer goede speelsters in hun team en met name aanvoerdster  Silver was een grote sta in de weg bij de talrijke aanvallen van Alcmaria. Ook voorin was het Melissa die we goed in de gaten moesten houden. Een rommelige fase die volgde waarbij beide keepsters werden getest op hun skills en alle zeilen werden bijgezet om deze kleine marge te behouden.

De verloop van de 1ste helft was een beetje zwak te noemen en Valerie bracht ook een aantal wissels in. Demi en kim kwamen in het veld en er werd druk naar voren toe gebracht en Nieuw-Sloten kwam er niet echt uit meer. Corner na corner  voor Alcmaria leek het tij te keren maar het duurde tot in de 42ste minuut toen Marleen een geweldige pass op Denise gaf en met een verwoestend schot gaf zij de keepster het nakijken en werd de score door Denise verdubbeld tot 0-2.

Tot aan de rust weinig problemen en werd de kleedkamer en warme thee opgezocht. De tactiek en met name bij balverlies hoe om te gaan werd besproken  en toen iedereen er weer klaar voor was  begon Nieuw-Sloten met de aftrap. Deze werd vrijwel direct onderschept door Kim en Alcmaria kreeg balbezit. Via een scrimmage werd de bal weer tot corner verwerkt. Chantal nam deze weer en de bal viel over de keepster waar de instormende Kim de bal via haar bovenbeen de bal hoog in de touwen joeg.

De 0-3 op het scorebord en het vele publiek stonden te juichen en te klappen. Het ongeloof sloop binnen bij Nieuw-Sloten en Alcmaria maakte dankbaar gebruik van de ruimtes. Cathy stond als een tijger achterin en ook Demi en Sanne hadden hun tegenstander goed onder controle.

Kyra  en Marleen V. speelden super en Demi F. was een gevaar voor haar directe tegenstander.  Het was in de 68ste minuut toen een uitbal door Kimmie werd in gegooid en goed werd meegenomen door Kim die door de verdediging heen liep en de bal onder de uitstormende keepster heen schoot en de score bracht op 0-4.

Nieuw-Sloten bleef de aanval zoeken en de spits Janice werd veel opgezocht. Nadia werd weer ingebracht en zorgde aan de andere kant voor veel gevaar. Melissa zorgde voor het gevaar op rechts en het was in de 80ste minuut Chantal die het pleit beslechtte en met een geweldige pegel van 18 meter de keepster verschalkte en de eindscore op 0-5 bracht.

De goed leidende scheidsrechter floot de zeer sportieve  wedstrijd af in de 90ste minuut en werden de handjes geschud onderling.

Even in de kantine nog de frituurpan leeg gegeten en toen weer huiswaarts. Het vele publiek weer bedankt en Joop weer naar Schiphol gebracht. Welkom in de 1ste klasse talenten en het begin is geslaagd.