C1 start goed uit bij Jong Holland, 0-3
Categorie: C1

Zaterdag 28 januari 2012, de start van de voorjaarscompetitie. C1 moet een wedstrijd spelen uit bij Jong Holland. Dat stond tenminste op de KNVB site. Wij zoeken op de Alcmaria site waar C1 stond. We konden ze niet vinden. Tot we bij de F pupillen keken. Krijg nou wat!!!! Ze moeten nog vroeger dan de Effies. Kwart voor negen uit bij Jong Holland. Acht uur verzamelen op het sportpark. Op het moment dat we de deur achter ons dichttrokken keek de buurman vertwijfeld uit het raam… nu voetballen? Het zijn toch geen effies meer. Over de lege Kennemerstraatweg, waar de straatlantaarns hun werk nog deden om vijf voor acht aangekomen op een pikke donker sportpark,

Half negen de kantine gaat open en de ouders verzamelen zich in de kantine en zien hun kroost in de schemering over een veld heen en weer lopen. Zo rond kwart voor negen, iets later ivm het licht, wordt er voor de aftrap gefloten. Van de eerste helft zijn er bijna geen foto’s omdat het fototoestel in dit licht niet kan fotograferen, te donker. Alcmaria wil wat maken van deze voorjaarscompetitie startte wat nerveus. In het veld veel meer kwaliteit in het veld aan de kant van Alcmaria.

De eerste twintig minuten kon Jong Holland Alcmaria nog bijhouden door heel hard te werken en de fysieke duels niet uit de weg te gaan, maar daarna was het Alcmaria dat de klok sloeg. Dit resulteerde 5 minuten voor de rust in een 0-1 voorsprong. Een mooie steekpass op werd door Sverre heel goed tegendraads afgemaakt. Gefloten voor de rust, is dat niet een beetje snel?? De D junioren naast ons zijn ook net afgelopen en toch gelijk begonnen, maar ja.

Het is koud dus op naar de koffie. De tweede helft was Alcmaria verre weg de betere ploeg en dat de voorsprong niet nog groter werd als de uiteindelijke 0-3, kwam door wat pech in de afwerking. Wederom een mooie steekpass door de oranjehemden verdediging zette Kevin alleen voor de keeper, hij faalde niet en schoot de bal over de keeper heen in de bovenhoek. De 0-3 werd gemaakt door Dorus uit een hoekschop. De doorgeschoten bal werd nuchter door Dorus achter keeper Kaal geschoten.

Nu aan het doelsaldo denken mannen, hoor ik de Alcmaria trainer, Dennis nog zegen. Niet een paar seconde daarna floot de scheidsrechter af. Tijd????????? Zowel spelers als ouders van Alcmaria en Jong Holland verbijsterd achter zich latend stapte de scheidsrechter van het veld in de volle overtuiging dat het tijd was. Verwoede pogingen van de spelers en beide trainers dat het toch vreemd was dat de D junioren op het veld ernaast langer speelde dan de C junioren, hadden geen effect. Later gaf de man toch toe een ietwat in de war te zijn geweest. De eerste helft bleek 30 ipv 35 minuten en de tweede helft 25 ipv 35 minuten te hebben geduurd. Mannen ondanks het vreemde tijdstip, de vreemde scheids en kou, een prima pot. Dit opent perspectief voor de verdere competitie. Volgende week, als de weergoden het toelaten, de thuiswedstrijd tegen Berdos, daar hebben we nog wat tegen goed te maken.