Alcmaria DA1 schrijft historie
Categorie: Dames 1

Het is vandaag onze dag . Zou een mooie dag kunnen worden maar dan moet er nog al wat geregeld worden nog. Veld en tijd was deze de factor waar het over ging. Zondag 22 januari 2012 en de thuiswedstrijd tegen Reigerboys DA1 stond op het programma. Aanwezig om 08.45 uur was al een crime maar alle talenten hadden er rekening mee gehouden. Tineke was op tijd en had heerlijke broodjes gemaakt en thee. Reigerboys kwam gelukkig ook al op tijd en keken we buiten met zijn allen naar de harde wind en buien. Scheidsrechter was vandaag Dhr. Idema geassisteerd door de van zijn paradijs terugkomende talent J. Balke. Joop had een mooi teint weer en de zon doet hem blijkbaar heel goed.

Om 09.40 uur werd de wedstrijd gestart en Alcmaria was er klaar voor en had er zin in. Patricia onze keepster stond met haar grote smile klaar voor de strijd en voor haar waren het Katerina, Demi,Nelly en Cathy. Middenveld was bedeeld voor Chantal,Lynn en Jolein en voorin waren het Denise,Kim en Lilli de speerpunten van het team. Denise ,Marleen en Priscilla waren wissel en de strijd begon. Reigerboys heeft een sterk team die veel gelijk speelt en bekend staat om hun sterke verdediging. Reigerboys trapt af en Alcmaria zette direct druk naar voren en kreeg via Lynn de bal in bezit. Zij speelde de bal op rechts door naar de snelle Kim die haar tegenstander voorbij snelde en alleen op de keepster niet faalde en de 1-0 op het bord zette.

Dat was heel snel en met ongeloof nam Kim de felicitaties tot zich . Hoewel tegen de wind spelend was het een sterk aanvallend Alcmaria die het spel domineerde. Reigerboys kwam af en toe onder de druk uit maar de verdediging van Alcmaria was sterk genoeg om de aanvallen tegen te houden. De bal werd goed rond gespeeld en met kansen voor Lilli  en Lynn en zeker ook voor Denise bleef het 1-0. Denise, Marleen en Priscilla kwamen het veld ook in en vielen ook goed in. Joop was goed bezig en het publiek op de tribune genoten zichtbaar van de wedstrijd. Scheidsrechter Dirk had een makkelijke wedstrijd. Weinig overtredingen en het spel golfde op en neer. In de 44ste minuut werd Lynn echter net buiten de 16 onreglementair gestopt en een vrije trap voor Alcmaria op zo’n 17 meter van de goal. Chantal en Lynn stonden klaar en Lynn nam de vrije trap. Over de muur in de korte hoek en hoewel de keepster er alles aan deed ,de bal verdween in de hoek en plofte in het netje en de 2-0 werd tevens ook de rust stand.

Doorweekt maar met een goed gevoel de kleedkamer in. Het was lachen en ook geruststelling dat we nu wind mee hadden en het van afstand konden proberen ook. De 2de helft was  begonnen en Alcmaria pikte de draad weer op en direct kansen voor Denise en Kim weer. De keepster hield ze er mooi uit .In de 48ste minuut een corner van Chantal die prachtig werd voorgegeven en de instormende Lynn kon fraai scoren. De goal werd afgekeurd door een overtreding die er gemaakt was tegen de keepster en het spel ging verder. Denise B. kreeg 2 minuten later de mogelijkheid om een strakke voorzet fraai af te ronden en dan bracht de stand op 3-0.

Reigerboys kreeg niet veel vat meer op het spel en moest steeds verder achteruit door de aanvalsdrift van Alcmaria. Er werd goed rondgetikt door Alcmaria en Patricia had een rustige helft tot dus ver. Na wat wisselingen in het veld was het in de 60ste minuut Kim die een afgeslagen bal op haar slof nam en  de bal via een verdedigster in het doel zag verdwijnen.4-0 en toen was het spel werkelijk gespeeld. Toch nog een paar hoogtepuntjes zeker op te noemen. In de 70ste minuut had Katerina iets prachtigs in haar hoofd. Op eigen helft een bal vol op de slof nemend zag iedereen de bal hoog met de wind meegedragen worden en de bal stuitte over de uitkomende keepster heen en kwam op de lat en waaide over de goal .Wat een moment van entertainment voor alle toeschouwers. Iedereen lag in een deuk en ook de talenten van Reigerboys hadden echt een grijns van dit moment. In de 80ste minuut nog een prachtige counter van Reigerboys . De spits kreeg de bal goed op haar slof en schoot de bal richting rechter bovenhoek. Normaal een goal maar Patricia had het mooiste voor het laatst bewaard en met een prachtige save tikte ze de bal uit de bovenhoek.

Die grijns van haar en het applaus van iedereen zei genoeg. Scheidsrechter Dirk floot daarna de wedstrijd af en ons doel is bereikt.

Alcmaria bestuur kwam met bloemen het veld op voor onze talenten en het werd een klein feestje op het middenveld.

Het Alcmaria lied onder leiding van Sjaak Goudsblom werd ingezet en een stukje historie kan worden aangevuld . Dames 1 najaars kampioen.

Uniek in de historie van Alcmaria. Het was daarna op de bekende kiek met zijn allen en daarna in de kantine genieten van de consumpties gekregen van bestuur en het patatje van dhr. M. Bakni.

Peter Heins heeft een mooie foto reportage gemaakt en is te vinden op zijn site www.sportfotoalkmaar.tk Dennis bedanken voor al die uren training op niveau.Dirk en Joop heel erg bedankt weer en alle supporters en belangstellenden bedankt. Het was een super najaar zo.