Alcmaria Victrix E3 door teamspirit naar overwinning
Categorie: E3

2012 Begon vorige week voetballend al goed en die lijn werd vandaag doorgezet.

Na ongeveer 31 weken niet gewonnen te hebben bij berdos uit stond er vandaag wel wat op het spel.

Beide teams waren even goed en jammer genoeg was het berdos die, na een ongelukkig weggewerkte bal die via een tegenstander in het doel stuiterde, de score opende.

Ondanks deze tegenslag straalde de onoverwinnelijkheid van het team af, wat resulteerde in goed samenspelen en goed verdedigen van Sander, Quinn en Thomas.

Ook het uitverdedigen door deze jongens ging goed wat zorgde voor balbezit en enkele goede kansen voor Mees en Jesse.

Met wind mee kon Owen, die een goede wedstrijd keepte, zijn spelers goed bereiken. Dat zorgde er voor dat dat na een goede uittrap de bal bij Mees kwam, die doorliep naar het doel en beheerst de  1-1 erin knalde.

Alle spelers konden elkaar vrij goed vinden wat voorin uitmondde in enkele goede mogelijkheden. Zo zorgde Mees met meerdere goede schijnbewegingen ervoor dat hij door de verdediging kwam en met een goede hoge voorzet vanaf de zijkant de bal naar de mee opgekomen Sam speelde.

Sam die samen met Mees en Luka een geweldig middenveld vormt.

Doordat ons team nogal aanvallend is ingesteld zorgde dit er wel voor dat dit in de 1e helft veel energie kostte want na iedere aanval kwam er weer een tegenaanval.

Die werd dan meestal eerst door, de wederom hardwerkende, Luka ontregeld op het middenveld waarna de verdediging de tegenaanval, soms via een corner, stopte.

Bij zoeen omschakeling passte Sander van achteruit de bal op Mees, die met zijn snelheid de verdedigers zijn hielen liet zien en uitstekend de 1-2 binnenschoot.

Ieder duel was een gevecht om de bal en zo voetbalden we tot de rust, en gingen we moe maar voldaan naar de kleedkamer.

De 2e helft kwamen we geconcentreerd uit de kleedkamer, want wat ons bv vorige week overkwam, (te aanvallend de 2e helft beginnen wat dan ten koste gaat van het o zo belangrijke middenveld) wilden we liever niet nog eens meemaken.

Ook de harde tegenwind in de 2e helft zou het nog wel eens extra moeilijk kunnen maken.

Toch gebeurde het, dat al vrij snel na rust de 2-2 er in lag en er dus heel wat geloof in eigen kunnen gevraagd werd van het team. En dat geloof werd beloond.

Sam en later Mees ontregelden daarna met mandekking op berdos hun spelmaker al heel wat tegenaanvallen. En verder voetballend met de nadruk op 'de tegenstander niet de gelegenheid geven om te schieten', werkte het hele team hier ook met succes aan dat dit zo min mogelijk gebeurde.

Ondanks de harde wind tegen kwamen we er nog vaak goed uit. Met tik-tak voetbal, ofwel de bal goed naar elkaar over spelen en zo veel mogelijk in de voeten, zorgden we voor enkele goede aanvallen.

Zo belandde uiteindelijk de bal weer bij Mees, die met de bal aan de voet sneller was als de verdedigers en de 2-3 inschoot! Dit tot grote vreugde van de uitzinnig meegereisde supporters want later bleek dit de winnende treffer.

Met nog zoeen 15 minuten te spelen onder deze weersomstandigheden en goede tegenstander werd het voor de spelers maar vooral voor de supporters nog heeeel spannend.

Zo knokte iedereen er voor om de tegenstander geen kans te geven, wat lukte ondanks een scrimmage voor ons doel waarin meerdere spelers er voor zorgden dat de bal niet de doellijn kon passeren en de bal letterlijk over de achterlijn werd gedrukt en tot corner werd verwerkt.

Ook een schot op doel werd door Owen net onder de lat vandaan getikt en via de lat tot corner verwerkt.

Bij een volgende aanval over links speelde Quinn enkele spelers voorbij wat het nodige balbezit veroorzaakte. En zo speelde de E3 vastberaden om te winnen, de wedstrijd uit tot de scheids affloot.

Tijdens de wedstrijd wordt steeds meer gepraat onderling en gekeken waar je medespeler of je tegenstander staat, heel professioneel, net als het willen werken voor elkaar.

Complimenten voor jullie als team jongens.