Alcmaria B1 boekt eerste winst.
Categorie: B1

Het is zaterdag 14 jan. 2012 en de strijd voor de B1 wordt vandaag gestreden in Castricum. Vitesse’22 B1 is de tegenstander en gezien de stand zal Alcmaria het zwaar gaan krijgen. Coach Nico en zijn gevolg werden verwacht rond 14.00 uur en de jongens hadden er zin in vandaag. Vandaag Cas erbij en hij is meer dan welkom. De opstelling was door Nico goed in elkaar gezet en eenmaal op het veld stonden de reuzen van Vitesse al klaar. De mouwen omhoog gestroopt en ready to go. Het was een goed begin voor Alcmaria met kansjes voor Rudy.

Cas regeerde op het middenveld en samen met Mathew en Binod hielden ze middenveld klein. Achterin was het Tim,Maarten,Daan en Bodie die voor de verdediging zorgden en Daniel ,Rudy en Lars waren de speerpunten voorin. Stan was met Bobby wissel en Joop was als grensrechter gekomen. Veel belangstelling van ouders vandaag en dat hebben deze jongens nodig. Nog niet 1 wedstrijd gewonnen in de competitie en wie weet was het vandaag hun Lucky day.  Vitesse had veel aanvallen in de eerste helft maar Joost was een rots in de branding en hield zijn doel schoon.

Afstand schoten van Rudy, Cas en ook Daan troffen geen doel en tot aan de rust was het zaak de boel dicht te houden. De scheidsrechter had goed gefloten dus ver en hield alles scherp in de gaten. Na de rust zagen de jongens dat de keeper van Vitesse tegen de zon in keek en was misschien een afstand schot op doel wel datgene wat nodig was. Het was in de 60ste minuut dat de bal vanuit het midden hoog naar voren werd geschoten en Rudy met een slimmigheidje de bal over de uitkomende keeper kopte en de 0-1 stond op het bord.

Het team werd gek en Rudy stond trots in middelpunt van belangstelling. Joop danste de horlepiep en ook Nico had een geweldige grijns op zijn gezicht. Zou het lukken vandaag? Vitesse drong meer en meer aan maar gaf ook ruimte weg en door kleine overtredingen werden de messcherpe counters van Alcmaria  gestopt. In de 65ste minuut weer een vrije trap. Vanaf de linkerkant 20 meter van de goal was het Cas die iets moois in gedachten had. Hij nam de vrije trap met rechts  en de bal belandde hoog in de verre kruising buiten bereik van de keeper en publiek werd gek.

Cas werd bedolven onder zijn team genoten en ook de scheidsrechter kon een lach niet onderdrukken. De technische delegatie van Vitesse werden gek van jaloerzie.

Stan en Bobby waren goed ingevallen en jazeker, Bobby kon alles in de strijd gooien vandaag. Had weinig wedstrijd ritme maar wist toch regelmatig die sprint aan te gaan alsof de wouten op zijn hielen zaten. In de 72ste minuut was het wederom Rudy die een mooie actie begon op het middenveld en de bal bij de aanstormende Daan terechtkwam en de bal snoeihard boven de keeper in het dak van de goal schoot.

Arjan Kossen danste en zong “we are the Champions” uit volle borst. Joost moest daarna met miraculeuze reddingen zijn doel schoon houden en dat lukte zeker.

Maarten liet zich meer en meer zien voorin den zorgde voor veel dreiging. In de 79ste minuut weer een vrije trap voor Alcmaria en Rudy eiste deze op . Niet onterecht want hij zat goed in de wedstrijd. Lars trok een gat op rechts en Mathew  maakte schijnbewegingen voor de goal. Rudy nam de vrije trap en ook deze balande met een precisie van een scherpschutter in de bovenhoek en toen was het zijn strip moment. Shirt uit en rennen over het veld heen wat hem ook 5 minuten ging kosten.

Nico zag het allemaal met vreugde tranen en zong samen met Arjan het levenslied bij de dugout. Binod had na een lange blessure weer plaats genomen in het team en was kapot . Toen de scheids affloot was het Vitesse dat afdroop en Alcmaria die nog een rondje langs het publiek rende om ze allemaal te bedanken. Nog even een elftal foto want en Joop liep met zijn tas moeizaam weg van het veld.

Deze 3 punten zijn heel zwaar maar zeker verdiend vandaag. Top prestatie en een compliment voor het hele team.