Alcmaria ME1 knokt zich knap terug.
Categorie: ME1

Het is vandaag  14 jan.2012 en onze talenten van de ME1 hadden de laatste wedstrijd thuis in de na jaars competitie als tegenstander Wieringermeer ME1. Deze tegenstander uit West-Friesland  met een prachtig verleden kwam super gemotiveerd bij onze club aan. Yes we mogen weer voetballen was de algemene sfeer bij beide teams. Top arbiter R.Bustamente was speciaal aangewezen  om deze kraker te leiden. De harde kern van Alcmaria ME1 stonden langs de kant met toeters en bellen en Coach Sjaak had de ruime keus in zijn talenten.

Trainster Mayra had speciaal vrij genomen om dit schouwspel te aanschouwen. De wedstrijd begon en een furieus startende Alcmaria  creëerde aan aantal kleine kansjes en ook Wieringermeer wist Maartje en flink aantal keer te testen. Met Jill,Lianne en Laney. Carmen en Noa waren samen met Vera het gevaar vanaf het middenveld. Het spel golfde op en neer maar bleef zeer sportief. Vermoeidheid leerde dat de wissels Amber Noa,Britt, Naomi en Rose konden invallen in een zeer gëolied team en dat zorgde voor continuïteit in de aanval en verdediging. Toch was het Wieringermeer die profiteerde van een snelle counter op rechts. Deze werd fraai afgerond door de inlopende spits. Maartje dook katachtig nog naar de hoek maar de bal bleek te snel te zijn. Jammer maar kan gebeuren.

Tot aan de rust goed spelend maar falend in de afronding. Sjaak in de rust aanwijzingen gegeven en ons wonderdrankje moest wonderen gaan verrichten na de rust. De aanwijzingen bleken goud te zijn want het was Alcmaria die de wedstrijd dicteerde. Elke aanval van Wieringermeer werd in de kiem gesmoord. Carmen op doel en Maartje op het middenveld was direct zichtbaar. Johan Derksen zou zeggen; een logische keus dat zijn vruchten zal afwerpen. Het was in de 40ste  minuut een prachtige aanval over 4 schijven die in de voeten van Maartje belandde. Zij aarzelde niet en na een schitterende kap schot ze de bal strak en laag in de hoek.

1-1 en de harde kern kwam eindelijk los van hun stoelen en de wave werd ingezet. Dit smaakte naar meer en Alcmaria bleef de aanval zoeken en nog geen 5 min later was het de onnavolgbare Noa de W. die de bal knap in het hoekje legde en het stadion ontplofte.

Haar vader steeg boven de menigte uit en zette opnieuw de wave in. Strijd werd er gestreden en Wieringermeer zette alles op alles en de joker werd ingezet. Carmen werd bekogeld met afstand schoten en uiteindelijk moest ze capituleren onder al dat geweld. Alcmaria hapte naar lucht en een afstand schot werd vlak voor de goal tegen de hand aangeschoten waardoor de goed leidende scheidsrechter niets anders kon doen dan de bal op de stip leggen. De pingel werd knap ingeschoten en weer stond Alcmaria achter. Een slot offensief werd ingezet en het publiek ging er nog even voor staan. Toegejuicht en aangemoedigd door velen gingen de talenten er nog eenmaal voor . Werkelijk de allerlaatste aanval werd beloond door Noa die haar actie inzette en iedereen op het verkeerde been zetten en vrij in kon gaan schieten.

Publiek rende het veld op en Noa werd bedolven. Even de gedachte aan de Arena toen 1 dwaas het veld opkwam en wat er gebeurde daarna. Ons publiek is super en de scheidsrechter floot af en iedereen blij met dit resultaat. De polonaise werd ingezet en zoals Johan Cruijff zegt; "Als wij de bal hebben kunnen zij niet scoren. Zo was het de 2de helft zeker. Goed gespeeld vandaag.

Scheidsrechter Ruben bedankt voor het fluiten.Nu op naar de voorjaars competitie.