Alcmaria MA1 wint bekerduel uit bij Koedijk MA1 1-5
Categorie: MA1

Op deze dag  17 dec. 2011 is het weer een gepuzzel voor coach Valerie en haar technische crew. Joop is gevlogen maar niet naar Alcmaria toe. Verkeerde vliegtuig genomen volgens binnenlandse zaken. Dus zonder Joop naar Koedijk voor het treffen in de beker. Poule ronde al gehad en nu de 1ste ronde. De wedstrijd is gepland voor 15.00 uur en verzameld werd er bij de kantine. Met 13 talenten op pad was het weer genieten in de colonne. Veel afgelastte wedstrijden overal maar deze wedstrijd op het kunstgras veld  van Koedijk zou zeker gespeeld worden.

Joop werd vervangen door Dirk en onder leiding van Scheidsrechter Grace werd gestart. Cathy op de goal en achter  Kim,Nina,Demi en Sanne en midden Marleen,Kelly en Chantal. Voorin was het Nadia ,Denise en Melissa. Ray ons tapespecialist had velen behandelt en de talenten liepen weer als vanouds over het veld te draven. Na de aftrap een fel aanvallend Koedijk die Alcmaria op elke front onder druk zette. Koedijk speelde zeer aanvallend en kreeg ook kansen in het eerste deel. Alcmaria spelend tegen de wind in kreeg maar weinig voetbal in het spel . Lange ballen aan beide kanten zorgden voor een flipperkast spel.

De sterk spelende Lorraine maakte het Alcmaria heel moeilijk met haar schoten. De snelle rechtsbuiten Ashley kwam telkens los van Demi en zorgde voor veel dreiging. Marleen  was aan het bikkelen  en Chantal kreeg weinig ruimte om een schot te lossen. Koedijk werd sterker en het tempo lag hoog. In de 25ste minuut een mooie kans voor Denise maar de keepster van Koedijk redde mooi. Kim zorgde achterin voor het gele gevaar en als collectief stonden we er wel. Toch was het in de 30ste minuut een duw fout van Alcmaria dat Koedijk op zo’n 20 meter de kans gaf om wellicht te scoren. Lorraine nam een aanloop en schoot de bal hard en hoog. Cathy stond goed opgesteld maar de bal vloog toch over haar heen in het netje. Goed geschoten en zij bracht Koedijk  op een terechte 1-0  voorsprong.

Dit was zeker verdiend en Alcmaria likten de wonden tot aan de rust. Het was geen goed voetbal maar daar is de 2de helft nog wel voor wellicht. De goed leidende scheidsrechter had het rustig . Het spel was niet zo moeilijk en werd goed door haar in de gaten gehouden. Het was nog droog maar werd al wel donker. In de rust aangegeven dat het nu onze beurt zou zijn en  met wat wisselingen in het veld  wilden we voor meer dreiging gaan zorgen.

Het was direct na de aftrap een mooie combinatie tussen Kim en Nadia die fraai werd afgerond . De grensrechter bleef echter met de vlag omhoog staan  en de scheidsrechter ging toch vragen en de goal werd afgekeurd. Veel emotie in het Alcmaria kamp uiteraard en de vele meegereisde supporters lieten ook van zich horen. De goal werd afgekeurd maar nog geen 5 minuten erna was het een prachtige bal van achter uit die werd verlengd door Chantal en Kim alleen op de goal kon aflopen en hoewel achterna gezeten door vele Koedijk speelsters schoot Kim de bal onhoudbaar in de hoek.1-1 en nu werd de druk van beide teams omhoog gegooid.  Kim kreeg nog een mooie kans maar iedereen zag de bal voor langs gaan.De spanning nam toe en het was in de 59ste minuut een mooie bal van Denise die werd verlengd en gaf nu Nadia in volle sprint de kans om te scoren.

Ook zij faalde niet en schoot de bal diagonaal in de benedenhoek en de score werd 1-2. De vermoeidheid begon toe te slaan en er kwam meer ruimte. Koedijk begon de grip meer en meer te verliezen en nu was een corner van de immer goed spelende Chantal zeer belangrijk. De corner draaide mooi in en Melissa kreeg de mogelijkheid om de bal in te koppen hoewel gehinderd belande de bal in de hoek en de 1-3 was het breekpunt voor Koedijk. De wedstrijd bleef heel sportief en respect over en weer gaf dat ook zeker aan. MarleenV. was als een pitbull in de strijd geworpen vandaag en speelde heel goed. Denise kwam voorin en Kim ging naar achteren. Cathy redde nog fraai een aantal keer maar Demi en Sanne krijgen de grootste compliment vandaag.

Zoals zij verdedigde was het prachtig om te zien en vervelend voor de tegenstanders. Chantal persoonlijk zorgde voor de 1-4 en voor de 1-5 door zeer fraai van afstand te schieten en de keepster van Koedijk kon het zeker niet meer keren deze schoten. Het was bijna donker en nadat de goed leidende scheidsrechter affloot was het een groot gejuich van iedereen die Alcmaria gezind zijn. Valerie had er geen woorden voor en ook Dirk kwam met een grote glimlach terug van de zijlijn. Robert zag dat het goed was en hoewel het begin stroef ging hebben de talenten de wedstrijd naar zich toegetrokken in de 2de helft. We gaan door naar ronde 2 in de beker wat en zware tegenstander zal gaan opleveren waarschijnlijk. Wij overwinteren in west 1. Met de regen lichtjes vallend gingen we met auto getoeter weer naar de Egmonderhout. Top dames, wat een vechtlust weer vandaag.