Een bewogen middag bij Alcmaria
Categorie: Zondag 1

Afgelopen zondag speelde Alcmaria de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen DTS. Alcmaria zie je groeien dit seizoen. Elke week een stukje beter. Vorige week nog een nipte nederlaag bij de nummer twee Hugo Boys en zondag de nummer drie DTS. Zowel spelers als supporters waren er van overtuigd dat het vandaag moest en zou gaan gebeuren.

Alcmaria begon ook erg fel en speelde een prima eerste helft waarin DTS niets te vertellen had. Al na 7 minuten was het raak Uit een corner kwam de afgeslagen bal richting Bart die niet treuzelde en de bal uit de lucht langs de DTS doelman schoot, 1-0. Halverwege de eerste helft was het weer raak. Een mooie Aktie van Job op de rechterflank en een prima voorzet werd door Jordi heel fraai met een kopbal tot doelpunt gepromoveerd, 2-0. Dit was gelijk de ruststand. Na de pauze tapte DTS uit een ander vaatje en kreeg Alcmaria het iets lastiger, maar echt gevaarlijk werd men niet. Na 12 minuten plofte een bal zo maar voor de voeten van de DTS spits die Jan verschalkte, 2-1. Je hoorde de supporters al mompelen, oei oei, voetballen blijven.., maar het was al te laat binnen twee minuten stond het 2-2. Dit kon wel eens de doodsteek zijn voor Alcmaria. Niet lang hierna gebeurde wat de gemoederen nog lang bezig zal houden.

Een speler van DTS ligt “gewond” op de grond vlak voor het strafschopgebied van Alcmaria. Alcmaria schiet zoals gebruikelijk de bal uit om de verzorging het veld in te laten komen. Na de verzorging zou zoals gebruikelijk de bal NORMAAL terug geschoten moeten worden naar de keeper. De bal werd echter ingegooid en de speler roste de bal werkelijk op de goal. De verbouwereerde keeper stond natuurlijk helemaal niet goed, dit verwachtte hij ook niet. De bal Sprong op de lat en het veld weer in. De trainer van DTS moedigde zijn spits aan de bal te veroveren en er in te schieten. Deze jongen deed exact wat er van hem gevraagd werd en jaagde door op de keeper die de bal onder controle probeerde te krijgen. De speler rende vol tegen de keeper aan en de scheidsrechter kon niets anders doen dan voor een strafschop fluiten. 21 verbouwereerde spelers achterlatend. Dat dit niet klopte bleek wel uit het feit dat niemand van DTS de strafschop wilde nemen. De trainer echter bleef aandringen de bal er in te schieten en de enige die bereid was, was de nog erg jonge spits. Hij schoot de bal er in en liep juichend naar de trainer. De andere spelers van DTS juichten niet.

Nu waren de rapen gaar. Onze trainer wisselde 2 spelers die al een kaart hadden om erger te voorkomen. Blijkbaar had dit Alcmaria zo veel adrenaline gekregen dat zij DTS weer op eigen helft probeerde vast te zetten en op zoek gingen naar de gelijkmaker. En dat lukte! Een prachtig schot van Job van buiten de zestien meter verdween in de linker bovenhoek, 3-3. Maar de dadendrang van Alcmaria was nog niet gestild. Een corner van links werd door Jordi prachtig in de verre hoek geknikt. Gerechtigheid leek te geschieden, maar zoals vaak als je in de hoek zit waar de klappen vallen sloeg het noodlot in de laatste 5 minuten nog toe. Een mooie kopbal van de DTS spits verdween achter invaller doelman Lucas, omdat Jan bij de strafschop Aktie geblesseerd raakte.Al met al een enerverende middag. Alcmaria moet de ingeslagen weg na de winterstop doorzetten en dan ben ik er van overtuigd dat de punten gaan komen. De trainer van DTS mag zich in de winterstop gaan bezinnen……, is dit het voorbeeld dat wij aan onze kinderen langs de kant willen geven……