Alcmaria MA1 sluit goed af uit tegen Berdos MA1 2-5
Categorie: MA1

De laatste competitie wedstrijd voor de winterstop is de uit wedstrijd tegen Berdos MA1. Het is 10 dec.2011 en een jaar geleden lag er sneeuw maar nu is het waarachtig lekker om te spelen. De wedstrijd gepland om 14.00 uur op het prachtige kunstgrasveld van Berdos stond onder leiding van een Knvb scheidsrechter. Joop was via Bonaire ingevlogen en had een lekker kleurtje mee. (blauw van de kou)We waren op volle oorlogssterkte en Valerie en Ron hadden een fraaie opstelling neergezet in het veld.

Vandaag een duidelijke opdracht en zien wat er gebeurt. Cathy op doel en achter Denise,Sanne,Demi en de jarige Nina. Vandaag wilde Nina graag vlaggen want dat is de traditie als je jarig bent op de speeldag. Op het midden was het Marleen,Kelly en Chantal en voorin was het Nadia , Demi en Mandy. Het publiek begon zich te verzamelen op de tribune en de strijd begon. Het was duidelijk dat Berdos strijd ging leveren en de mouwen konden omhoog vandaag.

Toch kwamen de eerste kansen voor Alcmaria maar de keepster van Berdos was super alert en wist telkens de bal te keren. Mandy bleek een plaag voor de verdediging van Berdos en zij stelden zich steeds beter op . Toch was het in de 12de minuut Alcmaria die de score opende.Chantal speelde zich goed vrij en schoot van zo’n 18 meter in de bovenhoek en de score werd 0-1.

Berdos totaal niet van de wijs begon goed aan te dringen en met name de aanvoerster bleek een super talent volle speelster te zijn .De druk van Berdos werd groter en groter en binnen 5 minuten na de 0-1 kregen zij een vrije trap op zo’n 20 meter van de goal. Deze werd goed ingeschoten en gaf Cathy geen kans. De bal kwam onderkantje lat en bracht de score op 1-1.

Prachtig doelpunt, dat zeker en ook verdiend. Berdos blijkt een stugge tegenstander die een paar zeer goede speelsters in het team heeft. Kleine kansen en iedereen moest harder werken dan dat ze dachten. Na een afgeslagen corner van Berdos in de 26ste minuut werd de bal verkeerd beoordeeld en de aanvoerster bedacht zich geen moment en knalde de bal hard en strak in de beneden hoek en bracht Berdos daarmee op de 2-1 voorsprong. Gejuich was velden verder te horen want de wedstrijden werden even gestopt om te zien waar het gejuich vandaag kwam. De kantine liep leeg en de polonaise werd ingezet . Nu was het Alcmaria die de aanval op ging zoeken. Chantal had het zwaar en haar tegenstander was er één van hetzelfde Kaliber.

Nu was het Nadia die een prachtige pass gaf aan Mandy die fraai afrondde en de stand voor de rust op 2-2 bracht en een zucht van verlichting sloop in de ploeg van Alcmaria. Ongekende krachten bij Berdos en een tegenvallend Alcmaria sloten de 1ste helft af. In de kleedkamer even de puntjes op de i gezet en een paar omzettingen. Marleen V., Melissa, Kyra en Kim waren er meer dan klaar weer voor en met Denise in de spits nu een aanspeelpunt wat even belangrijk was. De wedstrijd begon weer en hetzelfde speelbeeld gaf aan dat er iets omgezet moest gaan worden. Valerie was er niet gerust op maar de taak lag nu bij de speelsters in het veld.

Er werd gestreden voor elke meter en met name Sanne had het niet makkelijk . Demi als laatste man onzeker maar gewoon alles doen en alles hebben. Het zag er lang naar uit dat de teams elkaar in evenwicht zouden gaan houden maar in de 74ste minuut de immer hardwerkende Denise die een bal onderschepte en mooi voorgaf en de instormende Kim de bal eenvoudig het doel in kon schieten. 2-3.Berdos drong nog meer aan het Alcmaria had als team het heel moeilijk tegen de aanvoerster die soms wel door 3 man gestopt moest worden. Wat een talent is zij. Cathy kreeg nog een mooi schot in de linker hoek maar katachtig dook ze de bal uit de goal vandaan. Berdos begon vermoeid te raken en gaf in de 79ste minuut een corner weg. Mandy nam deze weer perfect en Kelly kwam inlopen ,sprong op en kopte de bal hard in de goal. 2-4 en een feestje om Kelly heen.

De rode plek op haar voorhoofd gaf een afdruk van de bal aan die er inging. Nu kwam er rust bij Valerie en er kwam zo waar een grijns op haar gezicht. Berdos wilde alles of niets spelen en gaf meer ruimte weg. Chantal werd in de 16 nog even onderuit gehaald maar de goedleidende scheidsrechter zag iets anders. Toch 2 minuten slechts na de 2-4 was het een vrije trap die Mandy nam op zo’n 18 meter van de goal af.Ze nam deze heel goed en de instormende Chantal kon deze beheerst inschieten. De keepster zat er nog wel goed bij maar moest toezien dat de bal achter haar belandde in de goal.

2-5 was zeker geflatteerd maar de moegestreden talenten van Berdos zaten er doorheen. Zeker een zeer goed team dat veel te laag staat in deze competitie gezien hun kwaliteiten. Het was in de 92ste minuut toen de scheidsrechter af floot en iedereen elkaar een handje gaf .

Zeer sportieve wedstrijd en coach Valerie was tevreden over het resultaat . De 2de helft ons eigen spel gespeeld en dat gaf de doorslag in deze. Joop met de taxi naar Schiphol weer gebracht . Dirk,ouders, belangstellenden en Berdos weer bedankt voor de gastvrijheid  en support vandaag. Valerie liep zich een breuk terug naar haar auto met aanhanger. Deze 3 punten waren zo zwaar dat die aanhanger van pas zou komen. Complimenten voor Berdos  MA1. Alcmaria MA1 is nu echt ongeslagen najaars kampioen!!!!