Alcmaria verliest bij de nummer twee, 3-2
Categorie: Zondag 1

Zondag speelde het eerste uit bij Hugo Boys. Goed is te zien het grote aantal Alcmarianen die deze groep toch over nareist. Hugo Boys is de nummer twee van de competitie en dus een zware tegenstander. Alcmaria speelde zonder de geschorste Martin Bos. Dat was de eerste helft ook te merken en te zien. Alcmaria had de pech dat Ilias Al na enkele minuten m et een gat in zijn lip af moest vallen en gewisseld werd. Hierdoor was het rustpunt op het middenveld weg.

Verder speelde Alcmaria tegen de storm in en had moeite om er uit te komen. Alcmaria speelde ook niet goed. In plaats van de ballen laag te houden ging er veel te veel door de lucht. Omdat Hugo Boys “slechts” een 2-0 voorsprong nam, was er voor de tweede helft nog hoop met de wind in de rug. Rik had in de rust goed werk gedaan en de mannen kwamen als herboren uit de kleedkamer. In de tweede helft was het Hugo Boys dat niets in te brengen had en ook maar sporadisch over de middenlijn kwam.

Dit in tegenstelling tot het stukje in de Alkmaarsche Courant. Wat wij als vereniging deze verslaggever hebben aangedaan is mij onduidelijk, maar een duidelijke aversie tegen over Alcmaria heeft hij de laatste weken wel aan de dag gelegd. Heel erg vreemd. Maar zoals gezegd drukte Alcmaria Hugo Boys met steeds meer energie terug en in de 62ste minuut werd dit beloond. Via een mooie aanval over rechts en een cross pass naar de linker kant werd Job goed in stelling gebracht en verschalkte te keeper. Dit bracht nog meer elan in het spel van Alcmaria en met nog meer energie werd de weg naar voren ingeslagen.

In de 76ste minuut was het weer raak en weer Job. Hugo Boys kreeg de bal niet meer weg en Job lette goed op en ontfutselde de bal aan de verdediger en kon vrij voor de keeper de bal in het doel schieten. Alcmaria ging nu vol in de aanval om ook de winnende te maken, maar als je staat op de plek waar Alcmaria nu staat is niets meert normaal. De eerste keer dat de Noorderlingen over de middenlijn kwamen, werd er op links niet goed verdedigd en kwam de bal voor en wist de spits de bal achter zijn standbeen achter Jan te krijgen. Ja, je zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen.

Hierna was het momentum weg en Alcmaria probeerde het nog wel, maar het geloof was weggespoeld samen met de goal. Toch zit er heel duidelijk verbetering in. Zondag ijs en weder dienende, de thuiswedstrijd tegen DTS, een ploeg waar we in het verleden ook vaak menige strijd mee hebben uitgevochten. Laat het dan zondag maar een verlate surprise worden en de eerste drie punten in Alkmaar blijven.