Alcmaria MA1 najaarskampioen!!!!
Categorie: MA1

Vandaag 3 dec.2011 was het de vraag of er gespeeld kon worden. Stortregens en veel wind gaf aan dat er veel afgelast zou gaan worden vandaag. De wedstrijd van onze MA1 was gepland om 12.00 uur en volgens Pelleboer zou het weer beter gaan worden. Donkere wolken verdwenen langzaam het land in en blauwe lucht werd zichtbaar.  De wind was iets gaan liggen maar was nog sterk genoeg om deze wedstrijd te beïnvloedden nog. Na een gezamenlijk ontbijt was het vandaag de strijd der giganten. Adelbert onze tegenstander uit Egmond-Binnen is een geduchte tegenstander.

Vele wedstrijden speelden we al op de scherpst van de snede. De scorebord mocht aan vandaag en Dirk zat achter de knoppen. Met een aantal licht geblesseerden bij Alcmaria had Coach Valerie toch een sterk team in het veld staan. Kyra, Melissa en Cathy met enkel problemen . Teo geschorst en verder waren alle artiesten aanwezig. Gelukkig ook veel ouders aanwezig in het zo lege Alcmaria complex waar vele wedstrijden al niet werden gespeeld. Scheidsrechter J. Gunst had alles gezien en zag dat het tijd was om de bal het werk te laten doen. Met Mandy, Denise en Nadia voorin een ijzerstrek trio die zowel snelheid als inzet tonen in de wedstrijd. Chantal was met Kelly en Marleen V. het middenveld en Nelly, Demi, Sanne en Marleen v D. waren onze verdediging. Cathy verving  Teo op de goal en zag er als een groene tijger strak uit tussen de palen. De aftrap werd genomen en Alcmaria begon tegen de wind in . Het was ook direct  Alcmaria die de aanval zocht en dwong Adelbert direct terug. De druk die de spitsen op de directe tegenstanders gaven maakte dat Adelbert niet de bal kon wegwerken en Mandy profiteerde ervan in de 3de minuut al door een prachtige aanval met Denise op te zetten en fraai af te ronden . 1-0.

De bank ontplofte en Valerie kreeg het Braziliaans benauwd. Niet springen wist zij. Ouders en belangstellenden toonden hun waardering en het werd een gezellige boel zo samen. Mandy rende naar haar goal het hele veld rond en liet ook zien met welke schoen ze had gescoord.  Nu was het Adelbert die de aanval opzocht en met name de nr. 7 die als spits aangemerkt wordt was heel gevaarlijk aan de bal. Zij heeft dat schot en dat was al bekend bij vele speelsters van Alcmaria. In de 9de minuut was het Nadia die de bal strak aangespeeld kreeg van Chantal en handig voorbij haar tegenstander rende en de keepster op verkeerde been zette en de bal kwam voor de voeten van onze Limmer superspits Denise die niet faalde en onder luid gejuich de 2-0 er in schoot.

Het geluid wat van de tribune afkwam was oorverdovend. Limmer kermis is er niets bij. Robert en Els stonden samen op de stoelen. De actie van Nadia was heel mooi en werd met waardering nog over nagesproken. Nu was er een fase waarin beide teams probeerden het spel te maken . Adebert begon beter te spelen en kreeg een paar kansen maar onze groene hulk kon telkens de bal keren. Demi kwam in het veld en ook Melissa maakte haar opwachting. Controle was er zeker bij voornamelijk Chantal en zij gaf in de 25ste minuut een prachtige pass op Mandy die niet nadacht en vol uithaalde.  De keepster hoorde de bal nog maar de snelheid was fenomenaal hard. 3-0. Er werd flink gecoacht aan de zijlijn maar kon ook deze treffer niet tegenhouden. Nu was het de beurt aan Adelbert. De spits kreeg vanuit het midden de bal mee en hoewel gehinderd door Nelly zag zij door haar sluwheid toch de mogelijkheid  om de bal knap voor haar rechterbeen te krijgen en hard in de korte hoek te schieten en de hulk kansloos liet.

3-1 en ook terecht gezien het spelbeeld dat er getoond werd . Nina kwam als rechtshalf het veld in en deed het goed. Hoewel alles draaide had zij een helder beeld van de wedstrijd. Adelbert kreeg er hoop van en begon steeds meer aan te dringen. Alcmaria hield het veld heel klein en kon vele aanvallen op tijd stoppen. Sportieve wedstrijd dat zeker en ook al stond er veel op belang was het goed om deze 2 giganten op het veld te zien strijden.  Joop had als vlagger de zaakjes op orde en ook de scheidsrechter had een rustige wedstrijd.

Het was wederom Mandy die in de 45ste minuut de bal op rechts meekreeg en voorbij haar tegenstander snelde en de bal hard in de korte hoek schoot. 4-1 en het was rust. Valerie was met een grote grijns de kleedkamer binnengelopen. Kleine omzetting en Kyra mocht nu getapt worden zodat ook zij haar speelminuten zou krijgen. In de 2de helft met de wind mee was het nu zaak om de bal in de ploeg te houden en loeren op kansen die toch komen gaan.  Adelbert begon vol in de aanval en kreeg een paar kansen maar Nelly, Demi en ook Marleen samen met Sanne hielden de boel dicht. Het spel verlegde zich meer en meer op de helft van Adelbert en kansen kwamen er en in de 52ste minuut was het Mandy die een steekbal goed beoordeelde en voor de 4de goal kon zorgen. De score was nu 5-1 en het publiek was vol lof over het getoonde spel. De wedstrijd was al gespeeld natuurlijk maar de matadoren van Valerie bleven druk houden. Marleen moest er met een vervelende blessure af en de redder in nood Henri ontfermde zich over haar.

Het spel ging verder en Nina had iets gegeten of gedronken want zij dicteerde het middenveld met haar loopacties en schitterende passes. Demi en ook Kim voorin hadden de mogelijkheid om de score verder uit te breiden maar de keepster redde toch flink wat keren nog. Mandy had er nog niet genoeg van en wist in de 82ste minuut nog de kracht en snelheid om de bal wederom mee te nemen op snelheid en de keepster voor de 5de keer te passeren en de 6-1 te scoren. Het bleef feest op de tribune en ook langs het veld. Teo en Rosalie waren uitzinnig van vreugde en in de 85ste minuut was het Kyra die het veld inkwam om toch deel te nemen in deze overwinning.

Haar ballet had ze meegenomen en liet duidelijk zien wat ze allemaal kon. Chantal stond droog maar in de 90ste minuut wist zij toch met een prachtige actie de keepster te omzeilen en te scoren voor haar madre. De eindstand werd hiermee op 7-1 gezet en het werd feest nadat de scheidsrechter affloot. Champagne en slingers op het veld.

Bloemen voor de talenten het veld op gebracht en ook ouders en belangstellenden mochten deze kanjers feliciteren met de najaars kampioenschap. Het was prachtig al deze lachende gezichten te zien.

In de kantine na afloop heerlijk smullen van al het lekkers de moeder van Marleen mee had genomen. De bekers werden uitgereikt en het bleef lang onrustig in de kantine nog.

Top prestatie weer en Valerie had er geen woorden meer voor. Die grijns zei genoeg. Robert,Joop,Dirk  bedankt voor alles en ook Ria bedankt voor de broodjes en drankjes vandaag. Godenmaal was het en heeft ook zeker een bijdrage geleverd.