Alcmaria MA1 wint met bittere nasmaak van Texel'94 MA1 7-0
Categorie: MA1

De bewoners van het eiland Texel hadden een mooi vooruitzicht vandaag. Het is vandaag 26 november 2011 en de dames van Texel worden verwacht bij Alcmaria Victrix om daar een wedstrijd te spelen tegen onze MA1. De ongeslagen status van de MA1 wordt vandaag verdedigd tegen de talenten van Texel’94 MA1. Zeer gemotiveerd kwamen de meisjes aan bij Alcmaria en ook onze talenten hadden er veel zin vandaag. Melissa een blessure maar de terugkomst van Mandy en ook Cathy was voor coach Valerie reden tot vreugde. Met 14 talenten eerst een bespreking en vervolgens  het warm lopen op het B veld. De wedstrijd op het C veld gepland stond niet onder leiding van Mr. M. Kramer maar onder leiding van een KNVB scheidsrechter.

Onze grens Joop kwam van heel ver ingevlogen en moest ook op tijd weer weg maar wist ons op tijd te bereiken zodat het spel op tijd kon beginnen. Om 12 uur exact had Texel de aftrap en Nadia, Denise en Demi Floor zette de verdediging van Texel onder druk en het duurde nog geen 4 minuten toen Demi op rechts werd weg gestuurd na een mooie pass van Chantal. Ze draaide om haar speelster heen en schoot de bal richting doel. Via de keepster belandde de bal op links voor de instormende Denise die de 1-0 scoorde.

Feest op het veld. Het was Alcmaria dat bleef door storen op de verdediging van  Texel. Met Kelly, Chantal en Marleen een ijzersterk middenveld en daarachter stond Nina, Demi, Sanne en Cathy. Teo onze super keepster werd door haar opa even voorzien nog van handige tips. In de 17de minuut was het de hard werkende Demi Floor die de bal op aangeven van Denise schitterend in de hoek schoot en haar 3de doelpunt van dit seizoen scoorde. 2-0 .Haar ouders en fam. Stonden trots aan de kant en namen ook de felicitaties aan van het publiek.  Vol trots stonden Jeroen en Marit aan de kant. Texel kwam uit hun schulp en wist met een par mooie aanvallen onze verdediging weer op scherp te zetten. Teo was de rust zelf en coachte alles weer weg. Kim kwam met Kyra  en Marleen in het veld en zorgde voor veel dreiging . Met name Mandy schot kogels af op het doel van Texel en de keepster was er eigenlijk klaar mee.

Met alle middelen probeerde ze de ballen te stoppen. Vlak voor de rust een opleving weer op het middenveld. Chantal  kapte zichzelf vrij en schoot droog de bal van 20 meter in de bovenhoek. 3-0 en in deze sportieve wedstrijd was het eenvoudig voor de scheidsrechter en een minuut later floot hij voor de rust. Beide teams snel naar de kleedkamer voor de thee  en een korte bespreking weer.  Met veel vertrouwen stapten de talenten het veld weer op  en ook Texel vond het goed zo.  Met Cathy op de goal nu en Teo even in de wissel.

De druk om vooruit te spelen was heel groot bij Alcmaria en al binnen 5 minuten was het Mandy die de bal knap meekreeg van Kyra en snoeihard de bal in de benedenhoek deponeerde en de 4-0 op het scorebord. De mensen langs de kant vonden het smullen weer en klapten hun handen stuk. Ook de meegereisde supporters uit Texel zagen een mooi schouwspel . Het was in de 60ste minuut toen Kyra een bal alsnog probeerde te halen maar zich daarbij ernstig blesseerde aan haar enkel. Dat was exit voor Kyra helaas. In de daarop volgende aanval van Alcmaria  was het de hardwerkende Nadia die haar werklust beloond zag met een goal.

Deze goal was ook de 50ste in de competitie en zal na afloop bekend worden gemaakt. Texel bleef goed voetbal spelen en kwam ook goed door vaak maar onze verdediging wist elk gevaar tegen te gaan. Teo kwam in de spits en kon zich daarin ook laten gelden. Kleine kansjes kreeg ze ook  tot vermaak van al het publiek ook . De wedstrijd was allang gespeeld maar nu was het genieten geblazen en kon er naar hartenlust gevoetbald worden. Het was Marleen van D. die na de hele wedstrijd al hard gewerkt hard in de 75ste minuut zichzelf goed vrijspeelde en maar eens een afstand schot probeerde. Door het slechte veld stuitte de bal heel raar en waar normaal de bal in de handen van de keepster beland viel de bal helaas tussen haar benen door en was de doelpunt voor Marleen een feit. Niet iedereen had dat in de gaten en hilariteit alom in het veld.

Marleen zelf had het als laatste door en met een grote grijns liep ze weer terug naar haar eigen helft. 6-0 . Nogmaals was het een wedstrijd die in alle sportiviteit werd gespeeld van beide zijden maar in de 80ste minuut kreeg deze wel een hele vervelende wending. Het was in een aanval van Alcmaria dat Teo in de 16 de bal kreeg toegespeeld en werd afgefloten , zij schoot de bal toch en een speelster van Texel gaf haar een kleine duw en Teo duwde terug. Kan gebeuren een keer maar deze KNVB!!!! Scheidsrechter was onverbiddelijk en gaf op een niet te verstane wijze duidelijk aan wie hij wel niet was. Op een xxxxxxx toon om de naam van Teo te vragen en vervolgens een rode kaart te trekken.

Daarna naar het verbouwereerde meisje van Texel en op dezelfde manier haar ook de rode kaart te tonen spreekt toch uit dat xxxxxxxx zeker xxxxxxxxx  aan voelt maar zijn aanwezigheid duidelijk wel.

xxxxxxxxx en niet xxxxxxxxx wat deze scheidsrechter liet zien. xxxxxxx maar de wedstrijd moet door en Teo  en de tegenstander beide van het veld af gestuurd. Ongeloof in het team. In 7 jaar nog nooit zoiets meegemaakt. Nadia en Demi wisselden van plek en de wedstrijd was geen wedstrijd meer nu. De talenten van beide teams konden het niet geloven maar het is toch gebeurt. Het was Demi Visscher die de eindstand op 7-0 bracht na een mooie rush op links en koelbloedig afrondde. Het meisje van Texel was ontroostbaar en huilde zich leeg . De wedstrijd liep ten einde en het ongeloof was van de gezichten af te lezen.

Toch weer een leuk moment gecreëerd na afloop door Nadia naar voren te roepen en haar 50ste doelpunt in deze competitie te roemen en belonen met een bokaal en even jonassen. De KNVB scheidsrechter had zijn huiswerk goed gedaan en alles opgeschreven.

Deze speeldag was tot de 80ste minuut genieten maar de nasmaak van deze man zal nog lang nasmaken. Joop en Robert bedankt voor het vlaggen en ook alle aanwezige ouders voor hun support. Valerie blij met de overwinning maar niet te spreken over het laatste deel van deze sportieve wedstrijd droop af richting kleedkamer. De tekst is aangepast hier en daar omdat de teksten te ver zouden zijn gegaan. Feit is dat door deze scheidsrechter Teo de kampioenswedstijd volgende week niet mag spelen!!!!!!!!!!!!!!