C1 wint nu wel
Categorie: C1

Zaterdag speelden de mannen van de C1 een avondwedstrijd. Om half vijf tegen Adelbert uit Egmond Binnen. Het blijft toch altijd apart om onder kunstlicht te spelen. Er werd weer een mooi spektakel van gemaakt. Het score bord stond aan en Ray had plaatsgenomen achter de microfoon en riep de opstellingen van beide elftallen om. Ook tijdens de wedstrijd werden wissels en doelpunten prachtig via de geluidsinstallatie kenbaar gemaakt aan de vele opgekomen toeschouwers. Tegen de reuzen van Adelbert, waar in de voorbereiding voor de beker nog met 4-1 van werd verloren, werd nu een 2-1 overwinning uit het vuur gesleept. De mannen hebben toch wel wat bijgeleerd.

Met vele notabele van de club op het terras en langs de kant trok de C1 gelijk flink van leer. Geen duels opzoeken, want die zouden niet te winnen zijn, maar de bal het werk laten doen, dat was de opdracht en werd door de C1 zeer goed uitgevoerd. Toch was het de eerste keer dat Adelbert over de middenlijn kwam, gelijk raak. De verdedigers waren nog in de vooruit stand en waren hun verdedigende afspraken en taken even vergeten, waardoor Michiel kansloos bleef. Toch werd het voor de rust nog gelijk.

Een prachtige vrije trap van Sverre in de linker bovenhoek was de keeper van Adelbert te machtig. 1-1. Na de thee, wel nodig was want de mist en kou wonnen gedurende de eerste helft steeds meer terrein, was het even twijfelachtig of Josuha, de scheidsrechter wel zou aftrappen, want de mist werd dichter en dichter. Gelukkig verdween de mist in de eerste vijf minuten van de tweede helft net zo snel als hij was gekomen en konden we toch doorvoetballen. Een kwartier voor tijd kreeg C1 eindelijk loon naar werken. Een mooie aanval over links werd door Dorus prima afgemaakt met buitenkant rechts. Nu trok Adelbert in de aanval en met de wegvloeiende krachten bij onze mannen, kregen de reuzen iets de overhand. Gelukkig kon Michiel enkele keren goed redding brengen, waardoor Alcmaria zelfs nog kansen kreeg op een grotere uitslag. Allen hebben de sessies “latje tik”op de trainingen een iets verkeerde uitwerking gehad. In plaats van in de goal schoor Alcmaria in deze periode tot 4 x toe op de lat. Ook een prestatie. Uiteindelijk bleef het bij 2-1. Een terechte overwinning. Nu doorgaan mannen.

Volgende week weer een thuiswedstrijd, nu tegen Koedijk, kijken of de vorm er dan ook weer is. Volgende week weer “gewoon” om 12.00 uur. Nu mag een ander team de late wedstrijd voor zijn rekening nemen.