Alcmaria MA1 wint kraker tegen Koedijk MA1 3-1
Categorie: MA1

Vandaag is de dag waar de messen geslepen zijn , de confrontatie tussen de nummer 1 en 2 in deze competitie. Vandaag  19 november 2011 om 12.00 uur Alcmaria Victrix MA1 tegen Koedijk MA1. Spelersoverleg gepland om 10.45 uur in de bestuurskamer levert mooie taferelen op . Valerie heeft met Ron een fraaie opstelling in petto en ook het belang van vandaag goed onderstreept. Joop had het vliegtuig gemist en kon niet op tijd er zijn vandaag.De scheidsrechter van vandaag  laat op zich wachten en Dirk loopt ook zenuwachtig zijn rondje om te zien of de man in black al in zicht zou zijn. Ondertussen al  11.50 uur als de talenten op het veld zich warmlopen en nog geen scheidsrechter in de buurt. Ron besluit om de fluit ter hand te nemen en de kaarten in zijn zak. Met verbazing over dit besluit slaat Valerie een braziliaans kruisje en spoed zich naar de dugout.

De tribune stroomt vol met ouders en belangstellenden en een prachtig najaarszonnetje schijnt over het A-veld. Om exact 12.00 uur start de wedstrijd en een offensief van Alcmaria  in de eerste minuten. Alle talenten van beide clubs spelen met ontzag voor elkaar en de scheids hoeft niet in te grijpen in de eerste periode.

Kleine kansen voor Nadia en Denise geven aan dat Alcmaria iets voordeel heeft in het spel. De ballen worden slordig van 2 kanten naar elkaar gespeeld en een flipperkast is er niets bij. Duidelijk is het dat het  ontzag voor elkaar ook in het spel merkbaar is. Veel  lange ballen over en weer .

Teo heeft het niet druk maar haar collega aan de overkant moet alle zeilen bijzetten om haar doel schoon te houden. Denise was er met haar linkerbeen heel dicht bij in de 25ste minuut maar de bal spatte op de bal uiteen. Gevaarlijke corners van Chantal zorgde voor stress in de 16 bij Koedijk maar alles kon weer voetballend opgelost worden. Kim had achterin de boel onder controle en Nelly liet zien waarom zij een ongekend verdedigend talent heeft.

Marleen en Kelly liepen te veel aan de zijkant waardoor Chantal te veel meters moest overbruggen. Ook bij Koedijk liep niet alles zoals ze gedacht hadden en de vele wisselingen gaven dat min of meer aan. Robert was als grensrechter net als zijn compaan aan de andere zijn foutloos en maakten het de scheidsrechter heel makkelijk. Respect in het veld was duidelijk zichtbaar en pas in de 43ste minuut werd de ban door broken door de goed spelende Nadia . Op rechts speelde ze zich geweldig vrij en gaf een strakke bal voor die de keepster van Koedijk niet goed onder controle kon krijgen en de goed doorgelopen Denise kon eenvoudig de 1-0 scoren.

Feest op het veld en de tribune liet zich ook horen. Kantine stroomde leeg en ook Valerie stond met opgeheven handen bij de dugout. Marleen was ingevallen en liet zien dat ze op de weg terug is. Demi Floor werd gewisseld en  haar directe tegenstander was er blij om. “wat loopt dat kind toch veel en hard” Marleen werkte zich een slag in de rondte maar Alcmaria bleef rustig tot de rust werd aangegeven . De rust in met en sneaky voorsprong was niet de bedoeling maar wel fijn.

Scheidsrechter stokje werd overgedragen aan Ray, knvb scheidsrechter en zeker expert op het veld.  Zonder veranderingen werd de 2de helft  gestart en Koedijk nam het heft in handen. De bal werd beter rondgespeeld en nu liep Alcmaria achter de feiten aan. Het was ook in de 53ste minuut een mooie kans voor Koedijk maar de bal ging naast. Nadia aan de andere kant kreeg de bal goed mee maar had net de kracht niet. Het middenveld van Alcmaria werd iets beter benut  en dat gaf Chantal meer lucht. Nina was als een gazelle zo snel op het veld en haar tegenstander moest naar lucht happen om haar bij te houden. Voetballend loste Nina veel op en zeker ook Sanne had haar opponent  goed in de tang en ook al was de wil er Sanne speelde het telkens slim uit. De zenuwen gierden door de kelen van velen en in de 61ste minuut een schitterende steekpass op Kelly die oog in ook met de keepster iets perfects voor ogen had. Schaar , dubbele schaar en binnenkantje voet in een hoekje plaatsen. De werkelijkheid was dat ze de bal net naast de paal schoot en ze kon het werkelijk niet geloven. Chantal kreeg nog een vrije trap op 18 meter van de goal maar haar schot ging naast.In de volgende aanval waas het wederom Nadia die zichzelf prachtig vrij speelde en oog in oog met de keepster de bal niet direct in kon schieten en in de kluts  kwam de bal voor de voeten van Denise die dank je wel zei en de 2-0 aan kon tekenen.

Deze goal was op tijd want Koedijk had het betere van het spel. Teo kreeg het drukker en drukker . Denise en Kim wisselde van positie en het duurde 45 seconden dat Kim de bal in de voeten kreeg en een prachtige solo inzette en de gehele verdediging het nakijken gaf en 1 op 1 niet faalde en de 3-0 scoorde.  In deze fase scoren terwijl je onder druk staat was er een van klasse.

Koedijk stroopte de mouwen op en zette nog meer druk op de helft van Alcmaria  en nu was het oppassen geblazen voor Alcmaria. Dit resulteerde in de 80ste minuut voor een corner van Koedijk die strak werd ingeschoten en fraai ingekopt werd over Teo heen in het netje. 3-1. Een prachtige goal en verdiend ook zeker in deze fase waarin Koedijk duidelijk liet zien waarom zij 2de staan in de competitie.

De laatste minuten nog kleine kansen voor Koedijk maar Teo zorgde voor de rust achterin. Na exact 90 minuten floot de scheidsrechter af en werden de handen geschud. Een zeer sportieve wedstrijd. Qua niveau niet geweldig maar veel werklust en inzet van beide teams. De punten blijven bij  Alcmaria vandaag en een grote pluim voor beide teams. Robert en Ray bedankt voor jullie harde werken.

Opmerkelijk vandaag ...een sliding van 7 meter op het kunstgras veld!!!!!!! wie o wie ?