Een knotsgekke middag in de Egmonderhout
Categorie: Zondag 1

Na een roerige week, stapte het eerste zondag vol zelfvertrouwen het veld op voor de thuiswedstrijd tegen Hollandia T. Ook vorige week was er zeer behoorlijk gevoetbald en hard gewerkt. Nu Hollandia T dus. Ik zal proberen enige orde in de chaos te scheppen voor wat betreft het verloop van de wedstrijd in de eerste helft.

In de 5e minuut was het Job die een bal van de linker kant in 1 keer in het doel draaide. Gelijk hierna een aanval van Hollandia T. De bal kwam zeker 20 cm over de zijlijn, maar de “grensrechter” van Hollandia liet doorspelen. Alcmaria uit positie en het stond weer gelijk ondanks de protesten. Alcmaria trok gelijk weer ten aanval en scoorde weer, maar dit keer afgekeurd vanwege vermeend aanvallen van de keeper.

Alcmaria liet zich niet uit het veld slaan en via een prachtige aanval met een schitterende voorzet van Job en even mooi afgerond door Jordi werd het in de 17e minuut alweer 2-1. 2 minuten later was het alweer gelijk. Een peer naar voren van een van de Hollandia verdedigers kwam bij Martin uit die de bal liet lopen. Jan kwam uit en Martin tikte de bal terug op Jan, je kunt invullen wat er gebeurde…..2-2. Heren harder praten met elkaar! Drie minuten hierna werd Ilias diep gestuurd en deze rondde het prachtig af met een lob, 3-2. De grensrechter van Hollandia bleef maar vlaggen en ook nu dus, de scheidsrechter ging nog even naar hem toe, maar gelukkig alleen om te zeggen dat hij moest stoppen met zo maar vlaggen.

Alcmaria was de goal nog aan het vieren en liet Hollandia zo maar het middenveld oversteken en een minuut later was het dus weer 3-3. Alle toeschouwers keken eens naar de klok en naar het scorebord. 23 minuten gespeeld en 6 doelpunten. HOE KAN DIT… Vlak voor rust een vrije trap voor Hollandia en wat iedereen vreesde gebeurde. Als je in de hoek zit waar de klappen vallen, valt alles verkeerd en de bal verdween in het doel. 3-4. Hoe kan het zou je zeggen een Alcmaria veel beter dan de tegenstander en toch achter bij de rust. Ondanks de klap vlak voor rust bleef Alcmaria in de tweede helft hard knokken en opzoek naar de gelijkmaker.

Maar wat er ook gebeurde de bal wilde er niet in. Verdedigers er uit en aanvallers erbij. 1 op 1 en vol op de aanval en dus kreeg ook Hollandia kansen de wedstrijd in het slot te gooien, maar verzuimde dit waardoor Alcmaria in leven bleef. 6 minuten voor tijd een lob in de verre hoek die al zeker over de lijn was, maar weer zat het niet mee en werd de bal niet tot goal gepromoveerd door de scheidsrechter. Echter nu ging Alcmaria wel goed door en een schot van Job werd in de scrimmage nog verwerkt, maar het schot hierna van Roy was de Hollandia defensie te machtig. TERECHT 4-4. Hierna gingen beide teams nog op zoek naar de winnende treffer, maar beide vonden die niet.

Volgende week de thuiswedstrijd Tegen Zeevogels, kom allemaal uw cluppie aanmoedigen. In tegenstelling tot het vreemde artikel in de Alkmaarsche Courant, waren er vele Alcmarianen aanwezig en zijn de leden van de club van Honderd niet afgelopen zondag maar komende zondag uitgenodigd. En voor wat betreft de teksten van Martin Bos in de krant… nooit door Martin gezegd, maar ja…