Alcmaria MA1 wint in style van ZOB MA1
Categorie: MA1

Het is vandaag 5 nov.2011 en een ingelaste wedstrijd uit tegen ZOB MA1 stond op het programma. Het is puzzelen geblazen voor Valerie maar ook nu kwam de hoge hoed weer van pas. Helaas verhinderd Mandy wat een grote aderlating is bij deze talenten. Verder waren er wat lichte blessures bij Cathy en Melissa maar door ons eigen medical team fit genoeg verklaard. Om 13.15 uur in colonne op weg naar het zonnige Zuidoost-Beemster. Daar aangekomen zorgde Dirk voor het papier werk en Joop die weer ingevlogen werd van zijn zonnig buitenverblijf stond in tenue met de vlag klaar weer.

De aftrap werd genomen door ZOB en Demi die in de spits stond ging op weg naar de laatste man. Alcmaria zette direct druk op de tegenstander en veroverde de bal binnen 30 seconden. De bal ging over rechts hoog de 16 in en daar stond Demi Floor klaar om met een onmogelijke actie de bal die via de keepster terug kwam in de kruising te schieten .Ongeloof bij ZOB en ongeloof bij Alcmaria en zeker bij Demi maar de bal zat er na 1 minuut en 15 seconden er al in. 0-1 en feest op het veld en met name rond Demi.

Wereld goal van deze topper. In onze smetteloze tenue was het prachtig om te zien de blijdschap in het team. ZOB zette de aanval in maar deze werd door onze verdediging geregisseerd tegen gehouden. In de 5de minuut een mooie aanval opgezet door Kyra en Sanne. De bal kwam bij Chantal en zij schoot maar eens van 20 meter. De bal draaide heel mooi de bovenhoek in. Het was 0-2 en het publiek klapten de handen stuk. Wat een talent heeft zij toch.

Gescout voor team Brazil en onder het oog van de scout zo’n goal maken. Coach Valerie kreeg het er warm van. Het was na de aftrap weer Alcmaria dat via Marleen en Nadia de bal weer op Chantal werd gespeeld. Geen seconde bedenktijd maar weer op nieuw uithalen en ja hoor….in de andere bovenhoek en hoewel de keepster hoog kwam was het weer een prachtige goal.0-3. Foto’s werden gemaakt en de media was heftig aan het schrijven.

Het was nu een zeer goed spelend ZOB die de aanval opzocht en keer op keer probeerde om onze defensie te doorbreken. Teo hield haar doel schoon en Cathy was achterin een rots in de branding. Het was in de 35ste minuut een corner vanaf rechts. Wie anders dan Chantal nam deze. Demi moest voor de keepster gaan staan en springen. De corner draaide in één keer de verre hoek in. De perfecte corner door goleador Chantal. De score liep maar op en ZOB kon het niet stoppen. De keepster hield veel ballen tegen maar Chantal was hot vandaag. In de 44ste minuut was het wederom Chantal die zichzelf vrij speelde een schot van 20 meter die in het netje terecht kwam. Wat een helft voor Chantal en haar trotse moeder stond te glimmen van blijdschap. Op de tribune ging het dak eraf.

De wave werd weer ingezet. In de rust aangegeven dat we moesten blijven combineren en iedereen zijn taak moest uitvoeren. De zon zakte langzaam over het veld naar beneden en onze matadoren stonden er weer klaar voor. Alcmaria trapte af en zocht diepgang. Het duurde slechts 2 minuten toen een afgeslagen bal bij Melissa terechtkwam en zij met links!!! de bal over de verbouwereerde keepster heen schoot.

De stand was nu 0-6 en er werd gas terug genomen. Nina stond als voorstopper goed te spelen en Kim zorgde voor veel dreiging voorin. Demi kreeg last en viel uit . Vele aanvallen leidde niet tot goals. Nadia speelde zeer goed op linksbuiten maar kreeg de bal niet in de touwen. Marleen  was goed bezig maar opvallend goed vandaag is zeker Kelly die op rechtshalf het vuile werk opknapte en de bal snel rond kon laten gaan . Een plaag voor ZOB en een prima ondersteuning voor de verdediging en de aanval. Het was vlak voor tijd toen een scrimmage achterin ZOB in staat stelde om een goal te maken.

Dit was verdiend door het harde werken wat ze lieten zien op het veld. De scheidsrechter floot af en er worden weer 3 punten meegenomen naar Alkmaar toe. Een mooie collectieve overwinning en goals om van te smullen.  Joop weer naar vliegveld gebracht onderweg en met toeterende auto’s werden we opgewacht bij onze club. Een prachtige dag weer zo.