Alcmaria DA1 wint van stug Meervogels DA1 4-1
Categorie: Dames 1

Vandaag een uur langer slapen. Het is 30 okt.2011 en verzamelen om 10.30 uur bij Alcmaria om gezamenlijk af te reizen naar Akersloot. Het was drukte alom en helaas had Joop de vlucht gemist vandaag . Gelukkig was Dhr. T.H. Idema bereid om zijn plek in te nemen vandaag. Nelis werd per Taxi gebracht naar het Alcmaria complex zodat hij weer al zijn kennis kon aanwenden voor Coach Ron. Met 14 speelsters op weg naar de A9 viel de auto van Valerie in de prijzen. Boze tongen beweren dat er duistere machten in het spel waren. Met de colonne die rechtsomkeer maakte spoedde we terug om Valerie en haar gevolg weer op te pikken. We kwamen aan even na 11.00 uur.

Kleine pijntjes werden behandelt en na een zeer korte!! warming up begon deze wedstrijd. Een degelijke opstelling stond klaar en zette direct de aanval in. Het was een corner van Chantal in de 5de minuut die zorgde voor een festijn van missen maar  Nelly hield goed het overzicht en bedacht zich geen moment en schoot de bal dwars door alle benen heen. 0-1.

De start was heel goed maar Meervogels liet zich niet het kaas van de brood eten en ging  heel brutaal de aanval opzoeken. Met speelsters die op snelheid omschakelden was het mooi om te zien dat Meervogels toch een goed team heeft ondanks hun lage positie in de competitie. Vooral de aanvoerdster blijkt een zeer goede speelster te zijn. Toch was het Alcmaria die na 28 minuten de voorsprong verdubbelde. De bal kwam van Demi af die slim door speelde op Lynn. Zij kwam vlak buiten de 16 in scoringspositie maar schoof de bal door naar Bodine die zonder na te denken Kim inspeelde . Kim kapte en kwam vrij voor de keepster en kon zelf een hoekje uitkiezen en de 0-2 scoren

Een prachtige aanval uit het boekje. Het vele publiek dat er was gekomen klapten de handen stuk van bewondering. Meervogels liet zich niet onbetuigd en gaf Patricia handen vol met werk. Toch was het goed om te zien dat er over en weer kansjes kwamen  en het was in de 40ste minuut een afgeslagen bal die Chantal op haar slof nam en fraai scoorde.0-3. Met deze stand gingen we de rust in.

Na de rust verwacht een minder aanvallend Meervogels maar zij roken kansen tegen het niet geheel best spelend Alcmaria. Kansen voor beide teams maar Alcmaria had Denise B. achterin lopen nu en zij hield bijna alleen elke aanval tegen. Met de voor haar bekende sluipgang zette zij haar prooi onder druk en sloeg telkens toe op het juiste moment. Denise de R. kreeg het 15 min. na de rust op haar heupen en begon aan een solo van 25 meter. Niet tet stoppen en ze ging links en rechts langs haar tegenstander en erover heen ook . In de 16 speelde zij de bal door naar Kim die de bal mooi in de hoek kon schieten. 0-4.Daarna geen druk meer in het veld en werd er slordig gespeeld. Lilli en Jolein speelden sterk maar het was Nelly vandaag wat de klok sloeg. Nelly speelde weer subliem en gaf de rest van het team het idee dat er niets meer kon gebeuren. Katerina kwam voorin te spelen en loerde weer op haar kans. Ze stelde zich verdekt op telkens om als een duveltje uit een doosje te voorschijn te komen.

Ze werd toch gespot en kwam het veld maar weer in. Dorien als vanouds weer goed in de verdediging wist met strakke passes de spitsen te bereiken die kleine kansjes creëerden maar niet tot scoren meer kon komen. Patricia die al een paar keer door het oog van de naald gekomen was moest een prachtig schot van 25 meter in de kruising in het doel laten verdwijnen. Een prachtig doelpunt en zeker verkeerd beoordeeld maar dat mag .

De eindscore bleef op 1-4 steken en van beide kanten werden de handjes geschud en bedankt voor de wedstrijd.

Dirk heel erg bedankt, je was foutloos en het vele publiek zeker bedankt voor de wave aan de kant en ook voor de toejuichingen. De weg weer naar Alcmaria was een ieder gegund . De punten mee en geen blessures .