Alcmaria Da1 bekert verder na winst op Alkmaarsche Boys DA1
Categorie: Dames 1

Het is even voor 10 uur. Zondag  23 okt. 2011 en in de kantine worden broodjes gesmeerd en thee klaar gemaakt voor onze dames. Nelis was vroeg met de trein uit Amsterdam aangekomen om vandaag weer van dienst te kunnen zijn in het teamverhaal.Afspraak om samen te ontbijten rond 10.15 uur viel goed in de smaak. De dames druppelen binnen en de oogjes staan op heel vroeg. Met 4 wissels vandaag aanwezig voor de laatste poulewedstrijd tegen stadgenoot Alkmaarsche Boys .Vandaag op het B-veld mochten wij act de presance geven onder leiding van  Dhr. Th. Idema ,een zeer gerenommeerde scheidsrechter ,vooraanstaand lid van de scheidsrechtersgilde van de KNVB. Ook weer ingevlogen van zijn vakantie adres voor deze wedstrijd is Dhr. J. Balke. Elk weekend een retourtje naar Alcmaria Victrix DA1 is een welkome afwisseling in zijn zonnig bestaan. Alle ingrediënten aanwezig voor een mooie voetbal dag vandaag weer.

De aftrap door Alkmaarsche Boys om 11.30 uur was direct de aanleiding om door te stoten met de gehele Alcmaria team. Het was na wat spelen over en weer Bodine die in de 5de minuut de bal meekreeg en de bal prachtig over de verdediging heel schoot in de loop richting van Kim die de bal over de uitgelopen keepster heen schoot. 1-0 .

Dat was al snel weer en gaf de burger moed. Langs het veld kwamen nog supporters snel aangelopen om deze wedstrijd te kunnen zien . Met Demi,Kim en Bodine een ijzersterk trio voorin maar zeker niet minder ons middenveld met Chantal,Lynn en Jolein. Zij zorgden voor de aanvoer en kwaliteit is enorm bij deze talenten. Al in de 8ste minuut was het Demi die een schitterende aanval over 5 schijven afrondde met en droge knal en de keepster knap passeerde. Het publiek genoot met volle teugen en het aantal bleef groeien.

Katerina wisselde snel van schoenen. Ze had schoenen per ongeluk meegenomen met hoge hakken en dan kon echt niet op het gras. Dorien had na weken absentie( ontgroening ) weer de stoute schoenen aangetrokken en speelde zeer scherp. Nelly zoals elke week weer super spelend wist de meeste aanvallen van Alkmaarsche Boys in de kiem te smoren. Renee vorige week nog zeer bepalend op doel was nu als rechtsachter niet te passeren en strooiend met passes goed voor elke aanval. Patricia die goed meedeed kreeg het heel zwaar toen ze na een schot van 65 meter last kreeg van haar hamstring. Pittbull wat ze is liet ze niets merken en bleef doorgaan. Priscilla en Melissa waren samen Denise en Lilli het veld ingekomen om diverse posities in te nemen . Het was in de 30ste minuut toen de bal via Jolein bij Melissa kwam die de bal van 20 meter over de keepster onder het latje in het doel schoot.3-0.

Wat een schitterende goal. Speelsters werden gek en ook het massaal toegestroomde publiek klapten hun handen warm bij dit schouwspel. Alkmaarsche Boys keek ernaar en hoewel ze er echt alles aan deden was tegen deze aanvalsdrift niet veel in te brengen. Tot aan de rust nog een paar kansen maar de keepster van  Alkmaarsche Boys hield met schitterende reddingen veel ballen tegen. In de rust aangegeven dat we moesten genieten van het spel in de wei. Kim en Bodine trapte af en de bal werd van achteruit door Lynn direct voor ingebracht. Het was een hele lange aanval die enkele minuten duurde. Van links naar rechts en van voor naar achteren. Het was in de 50ste minuut een afgeslagen bal die Chantal snoeihard in de hoek schoot . Patricia kon niet verder spelen en Lilli trok de handschoenen aan. Het was Alcmaria die de wedstrijd dicteerde en vele kansen kreeg.

Denise die een bal voor het inkoppen had maar een huishoud trapje nodig had om de hoogte te bereiken en ook Bodine die daarna de bal voor het intikken had dacht dat het rugby was en schoot de bal over het doel tussen de palen dat wel. Kleine speldenprikjes in de steeds solider wordende verdediging van Alkmaarsche Boys. In de 60ste minuut even buiten de 16 een vrije trap voor Alcmaria. Chantal stond klaar om af te drukken maar schoof de bal naar opzij en de klaarstaande Lynn schoot de bal met de precisie van een scherpschutter in de bovenhoek en toen was het 5-0.

Kantine was al leeg gelopen en stoeltjes en banken stonden naast elkaar om het vele publiek te kunnen plaatsen. Zelfs een kraampje kwam er al aan met drinken en lekkers. Dorien kwam voorin te spelen en vele wisselingen in het veld gaf aan dat vele speelsters op diverse plekken goed inzetbaar zijn. Kansen waren er volop maar het net werd niet meer gebold door doelpunten van de talenten machine. De goedleidende scheidsrechter floot na exact 90 minuten af en ondanks kleine blessures kwam de 4de official niet het veld op met het bord voor extra tijd.

Felicitaties en respect voor elkaar gaf aan dat het wel goed was zo en gezamenlijk verlieten we de wei. Nelis wilde nog even met de talenten op de foto om weer mee te nemen naar Amsterdam. Grens Joop weer bedankt voor het vlaggen  en coach Ron was weer tevreden.