Alcmaria DA1 scoort 10x tegen WMC DA2
Categorie: Dames 1

Een topper op papier vandaag. Het is 16 okt. 2011 en het weer is prachtig. WMC DA2 blijkt goed gestart in de competitie en vandaag wordt een mooie wedstrijd verwacht in de Egmonderhout. Met 12 speelsters en een licht geblesseerde Bodine aanwezig is de spanning voelbaar in de kleedkamer. Nelis houd de sfeer erin maar gespannen koppies geven aan dat er wat op het spel staat vandaag.

De gretigheid bij het warmlopen geeft aan dat ze er echt zin in hebben. Ouders en belangstellenden stromen toe en het is al een gezellige boel om het veld heen. De kantine doet goede zaken en als ook de scheidsrechter het veld betreed en ons snel ingevlogen grensrechter Joop klaar staat start de ze wedstrijd. Het is 14.30 en Patricia onze super sluitpost kreeg de zon eerst tegen. Alcmaria startte voorvarend en zocht direct de aanval. Met Katerina,Renee,Priscilla en Nelly een sterke verdediging. Jolein,Lynn en Chantal het middenveld en voorin was het Kim, Kimmie en Melissa die voor het vele gevaar moesten zorgen. WMC kon in de eerste minuten de aanvallen nog tegenhouden maar in de 8ste minuut speelde Kim de bal naar Kimmie die de bal mooi afrondde. 1-0. Feest want dit was de 50ste doelpunt al van DA1.

De ban was gebroken en het spel ging verder. WMC kwam er een paar keer goed uit maar de stugge verdediging kon de angel uit elke aanval halen. Lynn die toch al elke week sterk speelt was ook een plaag weer. In de 20ste minuut was het Lynn die 2 tegenstanders voorbij snelde en daarna de bal perfect voorgaf en Kim de bal hard inschoot. 2-0. Cathy die lang in de lappenmand zat kwam er in om minuten te pakken en startte goed op rechtsbuiten. Melissa kreeg kansen en ook Lynn nog een paar maar de keepster van WMC was goed bezig en haalde er velen uit in de eerste helft.

Vlak voor rust een botsing van Nelly met de laatste vrouw die doorgelopen was. Een schreeuw en veel pijn gaf aan dat het ernstig was. Direct werd er voor rust gefloten en kon de verzorging plaats gaan nemen. We bleven op het veld in de zon en factor 45 werd rondgedeeld. Was nodig ook. Dirk zorgde voor vermaak en Nelis zag dat het goed was. In de 2de helft een fel Alcmaria dat direct doorging met waar ze gebleven waren. Al binnen 5 minuten een uitbraak van Kimmie op rechts die een mooie solo maakte en de bal vlak voor de keepster strak voorgaf en de instormende Kim ronde fraai af. 3-0. Toen was het verzet wel gebroken ook bij WMC. Kim zorgde in de 53ste minuut zelf voor de 4-0 door de bal strak en hard in de korte hoek te schieten en toen werd het tijd voor Lynn om te gaan scoren.

Het was eerst een afgeslagen bal die ze hard in de touwen joeg en in de 58ste minuut een vrije trap op zo’n 18 meter die ze als een echt pro in de bovenhoek liet verdwijnen. 6-0 was de stand en Alcmaria bleef doorgaan. We konden doorwisselen en iedereen kreeg speeltijd en momenten van rust. Het was Kim die door slecht verdedigen voor de 7-0 en de 8-0 kon zorgen. Toen een gouden wissel. Patricia als speelster het veld in en een nieuw talent op doel. Op trainingen al laten zien dat ze er klaar voor is .

Ze is lichtgewicht, 1.80 lang en zeer atletisch en staat model voor onverzettelijkheid. Haar naam is Renee Toebes en zij zal zeker nog van zich doen spreken als keepster. Haar vader die als zeer talentvol te boek stond kreeg en brok in zijn keel bij het zien van zijn dochter die in zijn voetsporen wellicht zal kunnen gaan treden. Het was Renee die een afgeslagen bal hard en hoog naar voren schoot en Patricia die als een tijger stond te wachten op zijn prooi de bal aannam en in 1x op doel schoot , de keepster verbouwereerd achterliet en haar 2de doelpunt maakte in 2 weken.

Het werd uiteindelijk 10-0 toen de zeer actieve Chantal zichzelf mooi beloonde met een schitterende actie en ook de keepster kansloos liet. Mooi om te zien dat de gretigheid in deze temperaturen bleef tot de laatste minuut. Het was een mooie dag en de toeschouwers hebben genoten van het spel en zeker van de fraaie goals. Joop en Dirk bedankt.

Het was nog even feest na afloop want Kimmie had met de 1-0 de 50ste treffer voor Alcmaria DA1 gemaakt en kreeg uit handen van Ron een mooi aandenken ervan.

Ook zeker gegund weer. Hard werkend en doeltreffend zoals zij speelt. Na de wedstrijd de 3de helft en Nelis sloot de boel weer af so to speak!