Alcmaria MA1 scoort uit veel tegen Bol MA1 1-11
Categorie: MA1

Broek op Langedijk was onze lange reis vandaag vanuit Alkmaar. Het is 15 okt. 2011 en de uitwedstrijd tegen BOL MA1 stond op het programma. Valerie had gezien dat we met 2 wissels op weg waren en iedereen had er weer zin in. De wedstrijd stond gepland op 15.00 uur en we waren zeker op tijd daar.Prachtig weer en een beetje wind maar goed om te spelen zeker.

Verassingen in het team waren Patricia en Bodine die voor de extra impulsen moesten gaan zorgen en wetende dat BOL toch een gerenommeerde tegenstander is had Valerie in het technische overleg alle talenten op de juiste plek neergezet. Bol trapte om 15.00 uur af en zocht gelijk de lange bal richting Teo maar werd door Denise onze ijzer vreter uit Limmen goed onderschept. De daaruit volgende aanval werd over 4 schijven gespeeld en belande in de handen van de keepster. In de 5de minuut was het Bodine die door haar enkel ging en al heel snel uit moest vallen. Bleek minder ernstig dan gedacht maar toch een wissel voor haar. Het was in de 6de minuut toen Chantal de bal snoeihard in de touwen schoot. 0-1.

Bol liet zich niet in de kaart spelen en zocht met goed voetbal de aanval op . Voor Teo opletten geblazen want de aanvallen waren zeker gevaarlijk. Toch was het Demi die in de 17de minuut diep werd gestuurd door een mooie bal van Chantal en schitterend de bal in de hoek schoot en de 0-2 stond op het scorebord.

Kyra en Marleen waren keihard aan het werk en zeker Kyra scoorde hoge ogen en veel punten met haar ballet uitvoering. Er ontstond een mooie strijd op het veld en Bol is een goede tegenstander en begon meer duels te winnen. Het duurde tot in de 38ste minuut toe een prachtige aanval van Bol werd beloond met een mooie goal door goed door te gaan . 1-2 en Alcmaria deed er een schepje bovenop .De druk werd onmenselijk en ook alle toeschouwers keken toe hoe de snelheid in het team van Alcmaria toenam en combinaties werden goed gezocht en gevonden. Vlak voor rust had Chantal zich vrijgespeeld maar werd neergelegd en een vrije trap was het gevolg. Ontspannen en tijd nemen riep Ron nog. De aanloop was goed en het schot perfect. In de linkerbovenhoek bolde het netje en iedereen in extase. Rasmus Elm hebben wij ook in het team blijkbaar. Tot aan de rust kleine kansen voor Kelly en Mandy maar de keepster hield ze fraai tegen. In de rust afgesproken wat belangrijk was en dat zeker het tempo hoog moest blijven. Teo en Patricia wisselde en de 2de helft was nog geen 6 minuten oud toen gelegenheid spits Teo een prachtige corner van Mandy met haar bovenbeen achter de keepster schoot!!!!!

Daarna ging het heel erg hard. Vol in de zon kijkend kon Bol aanvallend niet heel veel meer doen dan proberen alle aanvallen van Alcmaria tegen te houden. Het was in de 70ste minuut toen Mandy er de 1-5 van maakte en daarna was het openhuis bij Bol. Teo trakteerde zichzelf met de 1-6 en de 1-7 kwam op naam van de immer hardwerkende Kelly. Mandy omspeelde een aantal verdedigsters en gaf de bal strak voor en Kelly tikte de bal prachtig in.

Mandy onze talentvolle speelster beloonde zichzelf nogmaals met een fraai schot in de korte hoek waar niemand op rekende. In de 75ste minuut was het Sanne die een solo van achter uit begon aangemoedigd door toeschouwers en mede speelsters. Ze kwam tot in de 16 meter gebied van Bol en in plaats van zelf te schieten gaf ze de bal voor aan Teo die haar 3de goal noteerde. Demi kwam nog in botsing met de keepster en moest helaas uitvallen. Kim nam haar plaats weer over en hoe. Ze omspeelde haar tegenstander die te moe was om door te gaan en gaf de bal voor aan Mandy die het hoekje voor het uitzoeken had. 1-10. Het pleit was nog niet beslecht en hoewel Bol en doorheen zat wisten ze toch met hun laatste krachten nog flink wat aanvallen van Alcmaria tegen te houden. Denise was achterin super geweest en drong aan naar voren toe. In de laatste minuten kreeg Bol geen ruimte meer om uit te verdedigen en kwam Denise in stelling om een afgeslagen bal van zo’n 22 meter strak en laag in de hoek te schieten ,binnenkant paal.

Feest op het veld en Denise werd bedolven onder haar teamgenoten. Dit was ook het einde van een zonnige vruchtbare middag in Broek op Langedijk . Coach Valerie weer trots op haar meiden en Dirk,Joop en Ron met een grijns het veld verlatend samen met de vele meegereisde toeschouwers.