Alcmaria doet zichzelf de das om
Categorie: Zondag 1

Afgelopen zondag speelde ons eerste elftal de thuiswedstrijd tegen VZV uit ’t Veld. Vorige week nog stonden de mensen in zomerkleren langs de lijn bij 25o zondag was het ongeveer de helft en het regende pijpenstelen. Zo somber als het weer was waren de Alcmarianen ook na afloop van de met 1-2 verloren wedstrijd.

Vorige week zondag werd er tegen de koploper Schagen nog een heel acceptabele wedstrijd afgeleverd. Donderdag een geweldige avond in ons clubhuis. De verwachtingen waren daarom ook hoog gespannen. Helaas begon de dag la niet goed, er waren weer mensen te laat. Dit kan en mag niet gebeuren. Het heeft ook te maken met eigen verantwoordelijkheden en die ook pakken. Toch begon Alcmaria goed aan de wedstrijd de eerste dertig minuten waren zeer acceptabel. Na 8 minuten scoorde Alcmaria ook de 1-0, volledig conform het wedstrijdbeeld.

Een afgeslagen corner werd door Roy meedogenloos hard in het dak van het doel geknald. Het wachten voor de toeschouwers was op de 2-0, maar die kwam niet. Mede onder invloed van de scheidsrechter die de wedstrijd volledig dood floot en met kaarten wapperde alsof we in en klaverjasdrive zaten. Hierdoor was al na 15 minuten elke referentiekader van wat wel en niet mag verdwenen en de gevolgen al bekend.

Een minder slimme overtreding op de middenlijn van Roy betekende in de 25ste minuut al zijn 2de gele kaart en moest Alcmaria verder met 10 man. Op dat moment stond het al 1-1 en toch bleef Alcmaria de betere ploeg. De tweede helft was een heel ander verhaal. Alcmaria maakte een ongeïnspireerde indruk en de 1-2 tegen het toch pover spelende VZV was een logisch gevolg. Dat is toch vreemd. Alcmaria zou een surplus aan kwaliteiten mo0eten hebben, maar wanneer de echte wil er niet is komt die er niet uit. Iedereen moet bij zichzelf maar eens te raden gaan wat hij of zij meer kan doen dan hij nu doet.

Ik ben er van overtuigd dat dit team veel meer kan dan wat men nu laat zien. Komende zondag uit naar WMC. Kijken of de mannen de boel daar weten om te draaien en dat moet kunnen gezien de spelers die we hebben. Mannen laat de