Alcmaria DA1 overtuigend langs Victoria O. DA1 12-1
Categorie: Dames 1

Wat een prachtig weekend zou het kunnen zijn. Az moet winnen en concurrenten moeten punten morsen. Wij Dames van Alcmaria hebben onze eigen missie vandaag. Het is 2 oktober 2011 en op deze warme zomerse dag 25 graden maar liefst is het Victoria O. DA1 dat bij ons op bezoek komt.

Grote dames en iets ouder dan ons gemiddelde. Vandaag met 2 wissels zouden we van start gaan. Scheidsrechter Dirk en grens rechter Joop waren voor deze wedstrijd ingevlogen. Veel water  klaar staan alvast voor de dorstige onder ons. Publiek was samen gestroomd en om 14.30 uur werd de aftrap genomen. Victoria O. speelde in de bekende 4-3-3 op stelling net als wij vandaag en tegenstanders zochten elkaar op. Het was Alcmaria die na 2 minuten al een kans kreeg maar de keepster van Victoria O. ranselde de bal uit het doel. Jolein op linksbuiten kreeg direct daar na een kans maar schoot recht op de keepster af.

Het begin was veelbelovend. Toch was het na 6 minuten 1-0 doordat een steek pass door Kim goed werd afgerond. Direct daarna een paar kansen weer en  in de 10de minuut was het wederom Kim die de 2-0 scoorde. Het tempo lag hoog en de afstanden werden klein gehouden. Dat resulteerde in kansen en toen was het Lynn die met een bekeken puntertje van 15 meter de keepster verschalkte.3-0. Jolein kwam eruit en Melissa werd in het elftal gezet. Priscilla begon warm te lopen  en toen zag Demi kans om door de stugge verdediging heen te breken en de 4 en 5-0 op het bord te zetten.

Priscilla viel goed in en gaf haar directe tegenstander geen kans.Met de zon achter ons en een klein windje mee was het een redelijke eerste helft. Katerina was samen met Nelly Renee en Demi de verdediging terwijl Bodine ,Lynn en Chantal het middenveld bewaakte . Voorin was het Kim,Denise en Melissa die de druk op de verdediging hield.

In de rust geen thee maar heerlijk een AA-tje. Even ook rust voor Victoria O. die de wedstrijd iets anders hadden voorgesteld. Het was vanaf de aftrap Alcmaria die de druk bleef opvoeren op de verdediging van Victoria O. Vooral het doorschuiven en overnemen van elkaar was goed te zien. Kim was goed bezig en zij scoorde fraai de 6-0 en ook de 7-0. Denise was aan de kant gebleven na de rust en samen met alle fans in de dugout de boel goed in de gaten aan het houden. Patricia had factor 25 op gesmeerd en kon het spel goed aanschouwen van achteruit.Bodine werkte net als de rest keihard maar zag haar harde werken niet beloond met een doelpunt.

Toen in de 60ste minuut een solo van Chantal die ze mooi afrondde in de verre hoek.8-0. Het spel was natuurlijk al lang al gespeeld maar Victoria O. speelde beter in de 2de helft en liet zich niet kennen. De goals vielen toch in het voordeel van Alcmaria. Kim en Demi zorgde voor de 9-0 en de 10-0. Toen een ongelukkige bal achterin die goed werd opgepikt door de spits van Victoria O.. Ze plaatste de bal over de uit stormende Patricia en zag de bal in de bovenhoek verdwijnen. 10-1. Eerlijk is eerlijk, een prachtige bekeken goal. Chantal deed nog een klei n schepje bovenop en schoot fraai de 11-0 in en demi sloot deze doelpunten regen af met een  mooie aktie. 12-1 wat ook de eindstand bleef.

Publiek de grote winnaar en een mooi verjaardags  cadeau  voor de jarige coach Ron. Een sportieve wedstrijd van beide kanten. In de kantine werd hij nog verrast door een mooie taart die werd verorbert door vele . Oh ja…AZ wint, Ajax verliest,Twente speelt gelijk en alleen PSV wint. Wat een mooie dag is het vandaag gebleken .