C1 laat zien wat voetballen is.
Categorie: C1

Het was weer een uitzonderlijke dag, zaterdag. Temperaturen tot 25o en zon zoals we de hele zomer nog niet hebben gezien. Een gretige groep C1 die wilde laten zien dat vorige week een ongelukje was. Nou dat kwam uit. Een uitwedstrijd bij Kolping Boys C2. Uiteraard moesten we ver weg op een van de achterste velden, daar waar de zon zijn werk volop kon doen.

Nick op weg naar de 0-1

Een tegenstander die kwa lengte en fysiek ver boven onze ukkies uitstak. Toch was het Alcmaria dat veel beter aan de wedstrijd startte. Via prima voetbal creëerde Alcmaria een veldoverwicht, dat halverwege de eerste helft resulteerde in een verdiende voorsprong via Nick. Hierna bedacht de scheidsrechter dat hij zijn zwart witte hart wat meer moest laten spreken. Alcmaria in de aanval en Sverre werd door 2 man belaagd en met twee armen omhelst, dit mocht. Hij verloor de bal en in de counter scoorde Kolping Boys. Alcmaria mopperde niet en ging door met voetballen. Vlak hierna was het een bijna gelijke situatie die wederom een counter inluidde. Nu was het Thijs die een bodycheck kreeg. Mede door het niet goed verdedigingen van Alcmaria kon de bal in het doel verdwijnen.

Max speelde een sterke wedstrijd

Toch liet Alcmaria zich niet uit het veld slaan door de scheidsrechter en de heet gebakerde mannen van de tegenpartij, waarvan er één al voor 5 minuten naar de kant moest om af te koelen. De coach van Kolping moest alle zeilen bij zetten om zijn mannen op het juiste pad te houden. Rust, 2-1. He he, even op adem komen. Begin van de tweede helft, steeds meer mensen kwamen kijken naar deze enerverende stadsderby, het werd druk langs de lijn. Alcmaria ontwikkelde een echt offensief, via verzorgd en goed combinatiespel, werd Kolping telken male terug gedrongen. Voorkom de duels, daar de tegenstander fysiek zoveel sterker is dan jij, moet de trainer in de rust gezegd hebben en dat deed Alcmaria erg goed. Het was dan ook terecht dat Alcmaria via Tim op 2-2 kwam.

Hoe groter hoe beter, Kevin laat zich niet van de wijs brengen

Voetballend creëerde Alcmaria in de tweede helft 8 honderd procent kansen, maar in de afwerking ontbrak vaak de finesse en kracht nog. Alcmaria viel aan en Kolping Boys counterde. Vlak na de 2-2 was het alweer raak een counter bezorgde Kolping de 2-3 en 2-4. Toch bleven onze mannen doorgaan met prima voetbal en weer kwamen ze terug. Een prima aanval werd door Sverre goed afgemaakt 4-3. De scheidsrechter had onderhand zijn handen vol om de licht ontvlambare mannetjes van Kolping in de hand te houden. Over het hele veld werden er overtredingen gemaakt op Alcmarianen, maar waar maar zelden voor werd gefloten. Weer een counter van Kolping werd door Mika net buiten de zestien met een overtreding in de kiem gesmoord, de scheids besliste echter anders, hij legde de bal op de stip. 5-3. Alcmaria zakte hierna wat weg, de krachten ebden weg.

Michiel is kansloos op de zo veelste counter, 3-2

Vrij snel verdween ook de 6-3 in het doel. Toch richtte de mannen van Alcmaria zich nogmaals op, en met een mooie solo schoot Nick de 6-4 binnen. Alcmaria trok nu volledig ten aanval en via een counter liep het zelfs nog tegen de 7-4 op. Vlak voor tijd kon een van de mannen van Kolping het blijkbaar niet meer hebben dat Alcmaria voetballend veel beter was en vond het nodig Mike met een kopstoot te belagen. Iets wat niet op de velden en zeker niet bij C junioren voetbal hoort. De scheidsrechter deed ook het enige dat hij kon doen, rood geven. Zonde van zo’n mooie pot voetbal. Blijkbaar had de scheids medelijden met Alcmaria, op het wedstrijdformulier stond 7-5, leuk, maar niemand weet wie die laatste gescoord heeft.