Alcmaria MA1 wint in winderig duel van Duinrand S. 0-6
Categorie: MA1

Op deze zaterdag is de vraag of het droog blijft of niet.Het is 17 sept.2011 en vandaag reizen we af naar Schoorl om tegen Duinrand S. te spelen. We hadden een mooie selecte groep talenten mee en Valerie had een mooie mix gemaakt van ervaring en jeugd. De wind wakkerde flink aan en we starten met de wind in de rug .

Dirk had de vlag ter hand genomen en op het mooie kunstgrasveld werd er goed begonnen door Alcmaria. De wind bleek steeds harder te gaan en we moesten de bal laag en hard inspelen om balbezit te houden. Toch was het in de 5de minuut een mooie aanval over 4 schijven dat Chantal in staat stelde de bal op 20 meter op de slof te nemen. De bal werd gedragen door de wind en belandde over de keepster in het netje.0-1.

Dit was een domper voor Duinrand S. maar zij zette vervolgens de aanval in. Onze verdediging van Cathy,Denise,Demi en Nina hadden de boel echter dicht en Teo kreeg het rustig op doel. Kyra ,Chantal en Marleen werkte hard op het middenveld en Kelly,Melissa en Kim waren stoorzenders voorin.Het kunststukje van de 5de minuut werd herhaald in de 10de minuut. Chantal wederom had de afstand bepaald en met een precisieschot  schoot ze de bal over de keepster heen die het niet kon geloven.De stand nu 0-2 en zachtjes kwam de regen neer.

Alcmaria speelde de bal mooi rond en creëerde kleine kansjes. Duinrand S. kon toch vaak de aanval zoeken op jacht naar de aansluitingstreffer maar deze werd in de kiem gesmoord door de stugge verdediging van Alcmaria. Met name Denise was een goed blok. Het was in de 15de minuut Kim die ook dacht van een afstand de bal richting doel te schieten. De wind gaf er een rare draai aan en de keepster werd tot wanhoop gedreven toen ze de bal voor de 3de keer uit het net moest halen.

Al 4x geschoten en 3 goals is een mooi rendement. De regen werd harder en het was Kim die in de 30ste minuut een vrije trap ook achterloos hoog richting het doel van Duinrand S. schoot. Tot ontsteltenis van iedereen van Duinrand S. belandde deze bal ook in het netje en was de treurnis compleet. Kim en Demi waren in het veld gekomen en Sanne kreeg last van haar heup. Kansjes voor Melissa belandde net naast de goal en ook Marleen kreeg een mooi kans nog. Chantal was in een swinging mood en schoot maar weer eens vlak voor de rust van afstand en u raad het al. Net onder de lat in de bovenhoek. De regen was met bakken uit de lucht gekomen en gelukkig werd het in de kleedkamer de shirts gewisseld voor de Denemarken variatie. In de 2de helft een zeer gretig Alcmaria en hoewel Duinrand S. met 0-5 achter stond werd er zeer goed gevoetbald . De schwung was er even uit en Cathy  was op doel gegaan en Teo kwam in de spits.

Zij kreeg 2 dotten van kansen alleen op de keepster af maar faalde tot hilariteit van het gehele team. Melissa was gretig en wist toch een treffer te noteren en hoewel het bal voordeel gelijkwaardig was in de 2de helft was het toch een mooie strijd voor beide teams Duinrand S. kreeg een mooi kans maar Cathy met een katachtige reactie kreeg de bal klem. De wind ging liggen en het bleef droog. De goedleidende scheidsrechter hield het tempo niet vol en werd vervangen .Na 2 x 45 minuten was het klaar en konden we ons drogen met deze overwinning.

Dirk bedankt voor het vlaggen en Valerie had een zware last mee te dragen. 3 punten maar liefst.