Eerste puntverlies voor Alcmaria Victrix zaterdag 1
Categorie: Zaterdag 1
In de vierde competitiespeelronde heeft Alcmaria Victrix zaterdag 1 het eerste puntverlies geleden: op eigen veld werd verloren van De Blokkers met 2-4.

Aan Alkmaarse zijde was het vertrouwen groot na de perfecte score uit de voorgaande drie wedstrijden. Het spel was echter niet van hoogstaand niveau, maar met veel lange en steekballen en fouten achterin (bij beide ploegen) ontstonden toch behoorlijke kansen.

De score werd geopend door Jonas van de Loo, die op aangeven van de mee opgestoomde Joeri Hotting kon afdrukken vanaf de zestienmeter. De Blokkers hadden het betere van het spel, maar konden dat niet in grote kansen omzetten. Halverwege de eerste helft werd door een kapitale fout achterin de score gelijkgetrokken. Victrix richtte zich weer op en kwam na een halfuur spelen weer op voorsprong door wederom Jonas van de Loo, die ditmaal van geklungel in de verdediging van de westfriezen profiteerde. De Blokkers drongen in de tweede helft steeds meer aan, hetgeen uiteindelijk resulteerde in een strafschop nadat een speler werd getackled op de achterlijn. Ondanks enkele aanzienlijke kansen aan Alkmaarse zijde bleef het bij de ruststand van 2-2.

Na de rust bleef het spelbeeld bestaan zoals dat in de eerste helft te zien was, met uitzondering van het feit dat AV veel minder kansen creëerde. Van de ruimte die in de verdediging ontstond na het drukzetten van de thuisploeg werd het 2-3 en 2-4 door mooie afstandsschoten van De Blokkers. Victrix had geen antwoord en bleef met gehaast spel naar voren spelen, maar dit leverde geen doelpunten meer op. Met twee voeten weer stevig op de grond wacht zaterdag de altijd interessante uitwedstrijd tegen Zeemacht in Den Helder.