Alcmaria MA1 wint ruim van Adelbert MA1 2-8
Categorie: MA1

Het weer is prima voor de bekerwedstrijd vandaag van onze MA1 uit tegen Adelbert MA1. Het is 24 sept.2011 en de wedstrijd is gepland om 13.00 uur. Na zwaar technisch overleg is er een mooie opstelling uit de hoge hoed gekomen om deze wedstrijd te gaan beginnen.Coach Valerie prijst zich gelukkig met deze groep en staat met een volle grijns aan de kant.

De wedstrijd begint en duidelijk is al vanaf minuut één dat de Alcmaria dames maar met één doel zijn gekomen. Vol op de aanval spelen en binnen 5 minuten was het al 0-1. Chantal kapte zich op de bekende manier weer vrij en scoorde fraai. Melissa op rechtsbuiten en Kelly op links buiten waren in staat om spits Mandy in stelling te brengen en in de 10de minuut was het raak. Melissa passeerde haar tegenstander en gaf strak voor waarbij Mandy de bal in het hoekje kon schuiven.0-2.

Adelbert probeerde uit alle macht het Alcmaria geweld tegen te houden maar de aanvalsdrift en tempoversnellingen waren te veel. Mandy wist van rechts een prachtige voorzet te geven die echter over de keepster in het achterste netje viel en het team ontplofte. Wat een wereld start vanmiddag. Middenveld bestond uit Kyra Chantal en Marleen. De looplijnen waren bekend en toen ook rechtsback Sanne op rechts door kon lopen bedacht zij zich geen moment. Ook een strakke voorzet van wereldklasse belandde ook achter de verbouwereerde keepster in het netje.0-4. De wissels werden ingebracht en de aanval bleef gezocht worden. Vlak voor rust was het Mandy die wegliep van haar tegenstander en Chantal de bal op werkelijk ere divisie precisie meegaf en Mandy faalde niet en bracht de ruststand op 0-5. Teo had weinig te doen gehad en verving Sanne op rechts achter.

Cathy op doel en Demi en Kim waren samen met Nadia keihard aan het werk om druk voorin te houden. De vastberadenheid van dit team is zeer hoog en het tempo bleef hoog.Mandy was het die Chantal in de gelegenheid stelde on 10 minuten na de rust de 0-6 te scoren. Melissa zat als wissel op de bank en haar ‘heilige nummer 7’ wilde zij graag kracht bijzetten door te scoren. Valerie geloofde erin en Melissa hield ook woord. Binnen 5 minuten kreeg zij een kans om te scoren en ze deed het ook . 0-7.

Kelly had ook zeker haar aandeeel in de wedstrijd en kwam in de 60ste minuut met een knal van 18 meter. De bal onderkant lat en via de grond er weer uit. Met camera’s zeker geteld maar de goedleidende scheidsrechter en de grensrechter konden het niet zien. Nina en Denise waren heel sterk in hun spel vandaag en zorgden voor een goede basis in het veld.Nu werd het gas wat terug genomen en dat gaf Adelbert de ruimte en ook zij konden kansen verzilveren. Het was een prachtig schot dat over Cathy heen vloog in het doel en de score van 1-7 was dragelijker.

Sanne die een sterke wedstrijd speelde kreeg in de 80ste minuut na een afgeslagen bal de kans om te schieten en deed dat hard. De keepster kreeg de bal niet onder controle en pakte de bal in 2de instantie achter de lijn vandaan maar het werd nu wel waargenomen door de scheidsrechter.1-8 en daarna was het Adelbert dat na een prachtige combinatie over 4 schijven de bal in het doel kon schieten en Cathy kansloos liet.

Prachtige beker overwinning vandaag en vol trots weer naar Alcmaria terug. Joop weer bedankt voor het vlaggen en ouders voor hun support.