Alcmaria DA1 wint derby van Alkmaarse boys DA1 5-0
Categorie: Dames 1

Een echte derby vandaag op stapel.

Het is 18 sept. 2011 en vandaag de thuiswedstrijd tegen Alcmaarsche Boys DA1. Het weer was heel nat vooraf en de wedstrijd zou op het kunstgras gespeeld worden dus geen last verder.

We begonnnen met een goede warming up maar Denise viel door een handblessure uit waardoor Teo op doel ging. De wedstrijd begon en Alcmaria zette Alkmaarsche Boys direct onder druk en kansjes kwamen snel. Kim kreeg opgelegde kansen en ook Demi was al in kansrijke positie geweest maar er stond een talent te keepen. Bal na bal katachtig pakkend uit elke hoek hield Alkmaarsche boys op de been in de eerste 20 minuten.

Toen kwam Kim als een duveltje uit een doosje en schoot de bal hard en laag in de hoek. Werkte erg bevrijdend en eindelijk de keepster gepasseerd. Aanval na aanval op de helft van Alkmaarsche Boys gaf Teo weinig werk en na een half uur was het Lynn die de bal laag diagonaal in de hoek knalde en de 2-0 kon genoteerd worden.

Afstand schoten hadden geen zin bij deze keepster en dus zochten we de combinatie op er meer ui te halen. Bodine speelde erg sterk en ook haar pogingen belandde op de keepster. Toch was het wederom Lynn die de bal na een combinatie met Jolein de bal weer strak in het netje schoot en de score op slag van rust op 3-0 te brengen.

In de rust paar punten voor verbetering aangegeven. Na de rust was het Jolein die op doel ging (met zonneklep).Renee, Dorien, Katerina en Nelly hielden de boel goed dicht achterin en Chantal, Lynn en Priscilla speelden kort achter onze voorhoede speelsters Demi, Kim en Bodine. Het spel golfde op en neer en ook Jolein was meer met factor 20 bezig om de tijd te doden dan dat ze in actie moest komen.

Het tempo zakte naar beneden en zag er traag uit allemaal. Toch een mooie opleving in de 67ste minuut toen Demi weer een goal maakte en de 4-0 op het bord zette. Toch bleef het spel zwak van beide zijden. Teo maakte haar opwachting en met haar 14 jaar toch fijn als je Multi bent. In de 84ste minuut brak ze door en werd in de 16 onderuit gehaald en jawel. De goed leidende scheidsrechter Joshua gaf een penalty. Teo achter de bal maar schoot niet hard en zuiver waardoor de keepster met een mooie redding de bal eruit dook. Dit was gezien de wedstrijd ook een afspiegeling van het geheel. Toch was het via een scrimmage dat Teo de bal achter de keepster kon krijgen. Het was tevens ook het einde van de wedstrijd. Joop had goed gevlagd en Joshua was in topvorm weer. Dames weer 3 punten in de tas. Nu tijd voor de 3de helft weer.