AV Zaterdag 1 wint weer!
Categorie: Zaterdag 1
AV zaterdag 1 is het seizoen goed begonnen. Na vorige week de Boys te hebben verslagen op eigen veld, werd in de tweede wedstrijd SV Anna Paulowna opzij gezet: 4-0.

Op het eigen kunstgras begon de wedstrijd in een te laag tempo. Beide ploegen startten met een defensieve formatie, van waaruit snelle tegenaanvallen moesten komen. De eerste helft was mede door het vele balverlies niet van hoogstaand niveau. Aan de kant van de thuisploeg was het enige gevaar een aantal afstandsschoten. Grootste kans was voor de uitploeg, die na een lange pass op de spits in de een-op-een gestuit werd door de uitstekend keepende Rob Mooij.

In de tweede helft brak de hoge temperatuur de gasten op. In het eerste kwartier kregen zij weliswaar wederom een grote kans, maar deze was niet besteed aan de spits, die van 5 meter naast schoot. Het veldoverwicht was voor Victrix, die nu ook kleine kansen kreeg om de voorsprong te nemen. Na een uur spelen was het spits Tim Woldhuis die voor de 1-0 aantekende, op een presenteerblaadje aangereikt door aanvoerder Rick Kout. De voorsprong werkte bevrijdend en de thuisploeg drukte door. Via een mooie vrije trap in de lange hoek van ca. 20 meter gooide Kout hoogstpersoonlijk de wedstrijd in het slot.

SVAP kwam niet meer aan voetballen toe en kwam verder in de problemen toen uit de hoekschop van Joost Hattink de neo-rechtsback Leon Schouten van binnen de zestien binnen kopte. Vlak voor tijd brak Victrix, die door de assistent-scheidsrechter van SVAP misschien wel 10x onterecht werd teruggevlagd voor buitenspel, op rechts door via Jochem Kaaij. Weggestuurd door Jonas van de Loo maakte hij koeltjes af in de lange hoek, waardoor de gasten met een forse nederlaag huiswaarts werden gestuurd.

Al met al mooie resultaten en komende week aan de bak op bezoek bij SRC.