Eindelijk overwinning AV zat. 1 op Sportpark Oosterhout
Categorie: Zaterdag 1

Voor het eerst sinds jaren heeft Alcmaria Victrix zaterdag 1 weer een keer drie punten behaald in het uitduel met Alkmaarsche Boys zaterdag 1.
Op een zonovergoten nazomermiddag werd het 1-3.
De altijd beladen derby werd slecht begonnen door de bezoekers. Op het nieuwe kunstgrasveld was het baltempo te laag en de passing slecht. Balverlies leidde dan ook de openingstreffer van de thuisploeg in, waarna bij een lange bal de vlag naar beneden bleef en de kans werd afgemaakt.
Na de rust ging het tempo iets omhoog en keerde de rust terug in het spel. De thuisploeg had weinig meer in te brengen en verdedigde de voorsprong. Vroeg in de tweede helft was het echter gelegenheidsback Leon Schouten die met een afstandsknal zorgde voor de gelijkmaker. Niet veel later werd Frank 'Bro' Hattink de zestien ingestuurd, maar werd onreglementair neergehaald binnen de zestien: rood en een strafschop was het vervolg, waarna Jonas van de Loo de voorsprong op het bord bracht.
Alcmaria had het lek boven en kreeg een handvol kansen. Een aantal minuten na de strafschop was het aanvoerder Rick Kout die achterin het zestienmetergebied vanuit een hoge voorzet raak schoot in de lange hoek.
De 1-3 gooide de wedstrijd in het slot, waarna in het resterende halfuur geen doelpunten meer vielen. Zodoende start Victrix met drie punten en mag het aankomend weekend SVAP ontvangen in de Egmonderhout.