Alcmaria MB1 wordt 2de bij Toernooi HSV
Categorie: MA1
Heiloo, 28 mei 2011 en vandaag een toernooi bij HSV. Tevens ook de laatste keer dat Lynn en Bodine met dit team meedoen.De MB1 was goed vertegenwoordigd en de tegenstanders waren ook goed vandaag. Jong-Holland, Adelbert en HSV MB1. Even voor half 11 was onze 1ste wedstrijd tegen Jong-Holland. Teo in de goal. Achter Cathy , Demi, Rosalie en Chantal. Op het middenveld Marleen , Mayra en Bodine. Voor was het Lotte , Lynn en Sanne. Stacy en Kelly waren wissel. De wedstrijd was voortvarend begonnen en bleek dat we goed konden combineren en de bal goed rondspelen. Het was na 4 minuten Lynn die en mooie aanval afrondde en de 1-0 maakte. De druk bleef hoog en Jong Holland kreeg de bal niet weg. Het was een aanval over links die Lynn weer in staat stelde om te scoren en het bleef daar niet bij. Achter stond het goed en duidelijk het verschil te merken in vergelijking met Jong-Holland. Het was Chantal die nu ook naar voren schoof en met een prachtig schot de 4-0 scoorde. Jong-Holland kreeg de bal niet meer over de middenlijn en kansen voor Lotte en Mayra belandden op het houtwerk en Stacy en Kelly vielen goed in . Met nog een paar minuten te gaan was het Lynn die weer het doel trof en de uitslag op 5-0 bracht. Deze wedstrijd was niet geheel moeilijk. Maar er komen nog 2 wedstrijden, die zullen zeker anders zijn.
De 2de wedstrijd was tegen Adelbert MB1. Zij staan hoog in de 1ste klasse en dus een geducht team om tegen te spelen. Henk hanteerde de vlag wederom en vele ouders waren gekomen om hun kroost te zien spelen. Adelbert startte goed en zette ons onder druk. Alcmaria nam wel het iniatief en drong aan op de aanval. Het was echter de verdediging van Adelbert die erg stug bleek te zijn en met goed spel ons iets achteruit drong. Na 11 minuten was het en prachtige aanval door het midden heen dat Adelbert in stelling stelde om flink uit te halen. Teo verkeek zich op het schot en dook iets te vroeg . De bal stuitte over haar heen en het was Adelbert die de score opende. Je zag het ongeloof bij Alcmaria en de druk ging omhoog. Combinaties werden gezocht maar niet constant gevonden. Duidelijk was het dat Adelbert het kunst van verdedigen tot in de kneepjes wist. Lotte kwam er niet door en Lynn kon geen potje breken. Aanval na aanval werd goed gepareerd en het duurde tot de laatste 3 minuten toen Alcmaria via Lotte toch het net kon laten bollen. 1-1 en zeker ook niet verdiend maar we moesten er genoegen mee nemen. Het was zaak om de laatste ook te winnen nu.
De laatste wedstrijd om 12.05 uur was tegen HSV MB1 en met 1-0 winst was het zeker dat we bovenaan zouden eindigen. HSV blijkt ook een leuke voetballende ploeg te zijn en het was nu zaak om te snel te scoren en de wedstrijd uit te spelen. Taktiek was snel vast zetten en wachten op een fout in de verdediging van HSV. Deze dames werden zeker niet zenuwachtig van ons spel en konden zelf goed spelen. De minuten vorderde en het werd ons zeker moeilijk gemaakt . Aanval na aanval blijkt te smoren in de verdediging en de uitstekende keepster van HSV. Ze pakte de prachtigste ballen en was zeker niet bang met uitkomen. De wedstrijd bleek onze Waterloo te gaan worden en kansen werden schaarser en schaarser naarmate de wedstrijd vorderde. Vlak voor tijd nog een kans voor Stacy en ook de poeier van Cathy ging net over. De scheidsrechter floot de wedstrijd af en we konden concluderen dat we als 2de zouden eindigen vandaag. Net niet weer. Adelbert MB1 ging er met de beker vandoor en ons bleef niet anders over dan het pakje chips. Niet de afscheid voor Lynn en Bodine die we hun zouden gunnen vandaag. Een gemiste kans zeker. Iedereen bedankt voor jullie support vandaag en woensdag richting Denemarken.