Alcmaria MB1 te vroeg klaar met Toernooi Eldenia
Categorie: MA1
Na een zware dag gisteren mochten we vandaag 22 mei 2011 met de MB1 naar Arnhem toe. Een groot toernooi bij Eldenia . Clubs als Fc Twente, Stedoco en ’t Zandt (Willem II) evenals ’t Gooi en Eldenia en Victoria Boys. Wij waren ingedeeld bij Stedoco, ’t Zandt en ’t Gooi. Om 07.45 uur uit Alkmaar vertrokken en om 09.45 uur waren we aangekomen op het toernooi. Met maar 11 speelsters een risico maar goed we moesten het beste er van maken vandaag. Patricia in de goal en verder Demi,Cathy,Rosalie,Lynn, Chantal,Mayra,Stacy,Lotte,Kelly en Bodine. De 1ste wedstrijd gelijk een topper tegen Stedoco( opleidings regio team) en het blauwe geweld stond op ons te wachten op veld 3. Het was duidelijk dat zij een sterk team zouden zijn met heel veel aanvalsdrift. We speelden 4-4-2 met Stacy en Lotte voorin. De wedstrijd was van een verdedigend Alcmaria en een zeer aanvallend Stedoco. De wedstrijd duurde 2x 15 minuten en we kwamen niet onder de druk vandaan. Iedereen ging er 100% voor en we konden voorin weinig uitrichten. Patricia kreeg het heel zwaar maar wist haar doel schoon te houden met kunst en vliegwerk. Rosalie kreeg last van haar knie maar kon verder. Bij het eindsignaal een blij Alcmaria en een minder blij Stedoco. Eerste punt is binnen.
De 2de wedstrijd tegen ’t Zandt was hetzelfde plaatje als de 1ste wedstrijd. Alcmaria in de achteruit en ’t Zandt vol in de aanval. Verdedigend stonden we zeer sterk te spelen en aanvallend deelden we speldenprikjes uit. Grote kans voor ’t Zandt in de 12de minuut . De spits speelde zich vrij en kwam alleen voor Patricia maar die was heel scherp en pakte de bal zeer fraai. Alcmaria kroop meer uit de schulp en begon op de helft van ’t Zandt te spelen. Na de rust was het hetzelfde spelbeeld en gaf Alcmaria nu meer tegenstand. Het was weer Lotte die een actie aanging op aangeven vanuit het midden. Ze slalomde langs 3 tegenstanders en schoot de bal langs de uitkomende keepster en scoorde beheerst. 1-0 voorsprong tegen de verhouding in maar wat geeft het. De druk werd ontzettend hoog en we moesten alle zeilen bijzetten om het dicht te houden. Lynn was zeer sterk en hielp de verdediging heel erg goed.Demi en Rosalie hadden het heel zwaar maar hielden stand. Patricia wist katachtig elke bal te keren en hield ons ook op de been. Het bleef 1-0 en we hadden een overwinning binnen. Hele team blij en ook de supporters die mee waren waren trots op iedereen.
De laatste poule wedstrijd tegen ’t Gooi was na een heerlijke lunch de tegenstander. Op het kunstgras was het zaak om niet te verliezen want we stonden bovenaan in deze moeilijke poule. Met verschil dat we nu 4-3-3 gingen spelen met Lynn in de spits was het goed te zien dat we er voor zouden gaan. We begonnen sterk en na 5 minuten was het Lotte weer die zich vrij speelde en de bal in het doel schoot. 0-1 en nu doorstomen was het advies. Het bleef lang onrustig en Alcmaria had alle kansen om meer te scoren maar faalde in de afwerking. Toch was een corner voor ’t Gooi onze Waterloo in de verdediging. De bal werd fraai ingekopt door hun sterke spits.Dat was het laatste wapenfeit tot aan de rust. Na de rust een heel ander beeld. ’t Gooi ging er echt voor en de vermoeidheid was duidelijk merkbaar . Cathy had last van haar enkel en ook Stacy zat er redelijk doorheen. Fouten parade werd ons deel en t Gooi kon profiteren van 2 beoordelingsfouten in de verdediging. Een schot ging via de lat en Patricia het doel in en de 3-1 werd gescoord met het kunstgras in de hoofdrol. De bal draaide met te veel effect weg om Patricia heen die zich daarbij heel erg blesseerde en niet goed meer kon staan. Dat Lynn na een lange solo de score fraai op 3-2 zette was mooi voor de statistieken maar zou ons niet bovenin laten eindigen. Er werd direct besloten dat wij niet verder konden spelen met te veel geblesseerden. Eldenia was heel begripvol en wenste ons verder nog succes. Allemaal weer op weg naar Alkmaar toe met toch een deceptie in het hoofd. Nog even bij Alcmaria het thuistoernooi gezien en toen was de lange dag ten einde. Een mooie start en een dramatisch einde. Ouders bedankt voor het meerijden vandaag.