Alcmaria MB1 sluit Hoofdklasse af met winst
Categorie: MA1

Het is 14 mei 2011 en vandaag onze ALLERLAATSTE thuis wedstrijd als MB1 in de HOOFDKLASSE. Tegenstander vandaag is een bekende. Jsv Nieuwegein MB1. Een zeer fijne groep mensen die ook het voetbal spelletje fijn vinden. Ze kwamen al op tijd en het was een fijn weerzien met deze kanjers uit Nieuwegein. Er stond geen druk op deze wedstrijd dus beide teams konden vrijuit gaan spelen.

Om 13.00 stond de wedstrijd te beginnen. Na een paar groepsfoto’s vooraf was de sfeer gemoedelijk en zeker prima op het veld. Teo in de goal, Cathy,Demi , Lynn en Rosalie in de verdediging. Bodine, Mayra en Chantal op het midden en Kim,Lotte en Sanne voorin. Kelly geblesseerd en Denise en Stacy namen met Henri en Ron plaats op de bank. Het begin was goed en na 5 minuten was het een achterbal van Cathy die bij Bodine terecht kwam en zij gaf een steekpass op Kim die de bal er mooi inschoot. 1-0.

Jsv zette de schouders eronder en begon een tegenoffensief maar toch was het Alcmaria weer die via Lotte de 2-0 mocht noteren. De strijd was heel sportief en zeker ook vermakelijk voor het publiek. Er waren gelukkig flink wat ouders die nog een wedstrijd wilde zien van hun dochter en gaande weg de eerste helft bleef Alcmaria licht in het voordeel spelen. Vrije trap van Chantal belandde in de muur en Lotte kreeg met Lynn nog een paar mooie kansen. Stacy en Denise vielen goed in en maakten de defensie van Jsv knap lastig.

Mayra nog een vlammend scht werd op tijd geblokt en ook schoten van Chantal troffen dit maal geen doel. De keepster was zeker in goede doen en redde een kopbal van Lynn met een geweldige redding. Na de rust een onrustige fase voor Alcmaria waardoor Jsv meer en meer in hun spel kwam. Dit leidde in de 60ste minuut tot de 2-1 die mooi werd afgerond na een prachtige combinatie .

Nu begon de angst voor sommige meiden van Alcmaria weer toe te nemen. Passes waren onzorgvuldig en ook niet meer echt verzorgd. Kansen zeker voor Jsv en Teo moest een paar keer goed ingrijpen.Denise had alles gegeven en kon niet meer. Haar blessure is hardnekkig en nu zal ze rust moeten nemen.

Het waren zenuwslopende momenten voor Coach Ron want weer niet winnen van Jsv bekroop hem zeker. Het spel golfde op en neer en het was Lotte die er dichtbij was nog. Sanne knokte zich een slag in de rondte en ook Rosalie en Demi hadden het zwaar. Kim ging als voorstopper aan de gang en haalde veel ballen weg. De vermoeidheid begon toe te slaan en lange ballen waren het gevolg. Tot opluchting van Alcmaria floot de scheidsrechter af en hadden we onze winst binnen.

Na afloop met beide teams de kantine in en patat eten en de begeleiders van beide teams onder het genot van een gele rakker met schuimkraag nog even de boel evalueren. Met dank aan Henri , Joop en Dirk nemen we vandaag afscheid van de Hoofdklasse.