Alcmaria MA1 pakt 3 zeer belangrijke punten!
Categorie: Dames 1

Het is vandaag 11 mei 2011 en een hele belangrijke wedstrijd staat op het punt van beginnen. Alcmaria MA1 tegen Koedijk MA1.  Belangrijk voor de competitie en zeker na de uit nederlaag  bij Koedijk taak om het spel naar ons toe te halen . Valerie had 15 meisjes klaar staan voor deze strijd en ook Koedijk had 15 meisjes mee om deze krachtmeting aan te gaan. Belangen zijn groot en er was een gast scheidsrechter uitgenodigd om deze wedstrijd te gaan fluiten. Na de aftrap een leuke wedstrijd met 2 aanvallende ploegen die er voor gingen.

Patricia  stond achterin met Katerina ,Renee en Dorien en Chantal. Midden was voor Mayra ,Marleen en Kim en voor  Melissa,Lynn en Lotte. Het waren speldenprikjes over en weer de eerste fase . Het spel golfde op en neer en in de 25ste minuut was het Lotte die op rechts haar tegenstander voorbij liep en de bal strak voor gaf waardoor de ingevallen Mandy  van rechts naar binnensloop en de bal in het doel schoot. 1-0 en opluchting bij de speelsters van Alcmaria.

Het was van korte duur want binnen de minuut was het Koedijk die slim de bal snel rond liet gaan en de vrije man vond die verwoestend uithaalde en toen was het 1-1.

Alcmaria ging nog meer vooruit voetballen en Lynn kon in de 35ste minuut de bal op Lotte geven die met een slalom waar ze in Zwitserland op alle pistes jaloers op zouden worden  de bal in de verre hoek schoot en er was weer een voorsprong voor Alcmaria.2-1 Koedijk zette nu weer aan en Katerina moest alle zeilen bijzetten om de boel achterin dicht te houden. Gesteund door een goedspelende Dorien lukte dat ook . Vlak voor de rust een corner van links door Lotte genomen. Iedereen er klaar voor en de bal vloog er bij de eerste paal in waar een verdedigster meer rekende op haar eigen keepster vermoeden wij. Dit was de 3-1 en wat een goal weer.

In de rust had onze technische man bij uitstek Paul Kaandorp een paar tips voor de 2de helft. Na de rust weer hetzelfde beeld. Koedijk en Alcmaria vrijuit spelend en zeer sportief met elkaar omgaand.

Toch was het in de 50ste minuut Lotte weer die op snelheid langs haar tegenstander rende en de keepster hat nakijken gaf. Binnen 4 minuten weer een schot  van Lotte die de keepster  misgreep via een polletje op de grond. Kim en Kyra waren samen met  Jamie-Lee  in het spel gekomen en  gaven Mayra en Chantal iets meer rust op de as van het veld. Lynn die rechtsachter stond  stoomde in de 70ste minuut gevaarlijk door en kreeg de handen op elkaar toen ze van 25 meter de bal hoog over de keepster schoot en de 6-1 op het bord kwam te staan.

Met nog 10 minuten te gaan was er weer een mooie combinatie vanachter uit die in de voeten van Mayra richting Lotte kwam die niet aarzelde en ook van afstand het ging proberen en ook zij trof het doel. 7-1 en de wedstrijd werd verder goed uitgespeeld en nu was de goedleidende  scheidsrechter die de wedstrijd affloot  in de 90ste minuut  en werden handen geschud en nagepraat met elkaar op het veld.

Koedijk is een sterk team die niet voor niets hoog in deze klasse staat. Alcmaria  - Koedijk was vandaag de Lotte show, met maar liefst 5 goals. Joop ontzettend bedankt voor het vlaggen weer en alle ouders voor hun support. Zaterdag nog tegen DSS en dan zien waar we staan.