Alcmaria MB1 verliest titelstrijd
Categorie: MA1

De wedstrijd waar het om gaat vandaag  7 mei 2011. Uit tegen medekoploper Zuidvogels MB1. Geen Teo en Bodine vandaag maar wel Patricia er weer bij. De wedstrijd om 11 uur was reden om even na 9 uur te vertrekken met prachtig weer richting Huizen. Op tijd kwamen we aan bij Zuidvogels en alles was er klaar voor. Mooi kunstgras veld en zeker ook de ambiance was top te noemen. Er liep wel een mevrouw in het midden maar we konden niet geloven dat zij de scheids zou zijn. Gekleed in een wit topje en driekwart broek en gympies stond ze daadwerkelijk klaar om deze belangrijke wedstrijd te fluiten.

Cathy gaf aan dat ze iets anders aan moest omdat wij ook in het wit spelen. Niets mee te maken was het antwoord en de toon was gezet. Alcmaria  startte voortvarend en beide teams  wilde de aanval zoeken. Het was aftasten tot de 12de minuut. Lynn kon profiteren van een aanval over links en de bal  passeerde de keepster tergend langzaam in het doel.0-1.

Zuidvogels zorgde voor meer druk en Alcmaria werd naar achteren gedrongen. Patricia was een sta in de weg  en ook onze eigen verdediging kon veel tegenhouden. Demi en Rosalie waren samen met Cathy sterk als verdedigsters en  Kim hield  de aanvoerdster goed bezig. Mayra ,Sanne en Chantal waren sterk aan het spelen op het middenveld. Lotte , Kelly en Lynn hielden voorin de boel op scherp. In de 28ste minuut een prima redding van Patricia  op de doel lijn na 4 corners achtereen.  De scheidsrechter bleek  nu toch duidelijk een groot aandeel in de wedstrijd te gaan bepalen. Eigen beslissingen en zeker geen rekening houden met onze grensrechter werd duidelijker en duidelijker. Stacy en Kelly werkten heel hard maar werden te vaak geblokt zonder dat er gefloten werd. De irritaties waren naar haar toe en niet van de speelsters onderling. Zuidvogels kreeg in vele duels toch het voordeel  maar mochten naar hartelust uitdelen.

De meegereisde ouders konden zich ook niet meer bedwingen en lieten ook duidelijk merken wat zij ervan vonden. Dubieuze beslissingen  waren debet aan het anders spelen van de Alcmaria meiden. Tot aan de rust bleef het 0-1. In de rust heel veel boze en gefrusteerde Alcmaria meisjes die er zo geen zin meer in hadden. Zo’n belangrijke wedstrijd en zo’n slechte scheidsrechter. De 2de helft was nog geen 5 minuten oud toen hun rechtsbuiten aan Demi ontsnapte en de bal strak voor gaf . De inlopende spits was iets sneller dan Patricia en scoorde fraai de 1-1.

Mooie aanval en zeker ook mooi afgerond. Toch in deze fase was het Alcmaria die het even kwijt was , geen duels meer aan ging en weer kon Zuidvogels profiteren . Rosalie kon het niet belopen en de linksbuiten kwam oog in oog met Patricia te staan en faalde niet. 2-1 voor Zuidvogels. Acmaria had nog tijd maar de leidinggevende in het veld maakte er steeds meer een potje van. Henk onze grensrechter en de rust hem zelve liep na weer een nare beslissing het veld over en Dirk nam het over. Het was werkelijk beschamend dat zij dit mocht fluiten en respect voor onze speelsters die zich redelijk inhielden en ook Ron bleef rustig maar ook Zuidvogels moest erkennen dat het geen gelukkige keus was haar neer te zetten op deze belangrijke wedstrijd. Vlak voor tijd nog 2 kansen voor Alcmaria maar de strijd was al gestreden. We konden niet winnen vandaag . Zuidvogels won terecht op basis van hun spel in de 2de helft.

Alcmaria was aangeslagen over de scheidsrechter maar het leed was geleden.  Met deze domper gingen wij weer richting Alkmaar. Jammer dat het vandaag zo moest lopen.