Alcmaria MA1 wint triller tegen Meervogels MA2 3-0
Categorie: Dames 1

Het affiche voor vanavond, Alcmaria Victrix MA1 (3de)  -  Meervogels MA2 (2de). Het is 2 mei 2011 en om 19.00 uur is de wedstrijd volgens het boekje. Valerie had door vakantieperikelen niet de beschikking over al haar talenten maar kon toch een prima team op het kunstgras neerzetten. De wind was redelijk hard over het veld en een verraderlijk zonnetje voor de keepsters in vooruitzicht. Alcmaria startte wind tegen maar met de zon achter zich. Meervogels een zeer sterk team was op volle sterkte aanwezig en bleek na de aftrap gekomen te zijn om punten te halen tegen ons. Met een 4.3.3 opstelling  was het achteruit voetbal van Alcmaria .

Meervogels zette ons flink onder druk en kansen voor Meervogels kwamen meer voor dan lief voor ons was. Katerina zat niet lekker in de wedstrijd  en had het moeilijk tegen de aanvallers van Meervogels. Alcmaria kreeg de bal maar sporadisch over de middenlijn en hun uitstekende laatste vrouw wist ook elke aanval te pareren. Kim in de spits werd samen met Melissa keer op keer vast gezet en daardoor werd elke aanval  in de kiem gesmoord.  Renee en Dorien waren met Lynn bezig om de tegenstanders tegen te houden. Het was Lotte die in de 25ste minuut doorbrak en alleen op de keepster afging  en de hoek voor het kiezen had maar een  werkelijk  katachtige reactie van de keepster voorkwam  de 1-0. Wat een geweldige redding was dat.

Respect!. De coach van Meervogels bleef aancoachen om ons nog meer onder druk te zetten. Zeer luid was zijn stem te horen over het complex. Tot aan de rust meer kansen voor Meervogels maar Patricia hield haar doel schoon.  Na de rust een ander spelbeeld. Alcmaria drong nu meer aan en gesteund door de stevige wind was het iets prettiger spelen.  Met Demi  voor in meer snelheid en ook Melissa samen met Jamie-Lee was de aanvalsdrift goed te zien. Chantal liet ook zien dat ze uitstekend als verdedigster uit de voeten kon komen en Mayra  speelde beheerst op het midden.

Kyra had keihard gewerkt en ook Nelly liet haar talenten goed gelden op het veld.  Na kleine kansen  was het in de 60ste minuut toen  Lynn met een pass op maat over de verdediging heen Lotte aanspeelde en nu scoorde zij beheerst de 1-0. Feest op de tribune ,dug out en in de kantine. De aanvalsdrift bleef komen en Meervogels moest ook steeds meer achteruit gaan voetballen. In de 70ste minuut een vrije trap voor Alcmaria op zo’n 20 meter  van de goal af. Chantal twijfelde geen moment en nam de bal vol op de slof over de keepster heen in de verre hoek. 2-0 en Chantal werd bedolven onder de complimenten van teamgenoten.

De coach van Meervogels die in de 2de helft steeds stiller was werd nu stil. Meervogels bleef goed spel leveren en kreeg nog een paar mooie kansen maar het geluk zat hun niet mee vanavond.  Kim en Melissa bleven druk houden voor in en Lynn kreeg steeds meer ruimte . Na dat er vanuit midden de bal ingespeeld  werd kon Lynn zichzelf los maken van haar tegenstander en liet de keepster  verbluft op de grond achter. 3-0. Jamie-Lee in de spits en de altijd hardwerkende Dorien kreeg een publiekswissel. Alcmaria speelde de wedstrijd uit en kon dankbaar zijn dat Meervogels niet in de 1ste helft kon scoren.

De wind was een belangrijke factor vanavond maar de punten blijven in Alkmaar. Joop bedankt voor het vlaggen en het publiek voor hun support.