Alcmaria MA1 wint van sterk Jong-Holland MA1 4-0
Categorie: Dames 1
Op een prachtige dinsdagavond is de wedstrijd tegen Jong-holland gepland en beide teams hadden er zin in . Een ouderwetse derby weer in Alkmaar. De wedstrijd begon onder leiding van Dhr. D. Overtoom om 19.00 uur en vanaf minuut 1 was het een strijdvaardig Alcmaria en ook een strijdvaardig Jong-Holland. Vele talenten kennen elkaar en weten ook de kracht van elkaar. Patricia had samen met katerina, Renee ,Dorien de boel achterin redelijk dicht en vanuit het midden kon er goed doorgespeeld worden naar onze voorhoede speelsters. Coach Valerie was goed met de talenten in seminaar gegaan om duidelijk aan te geven dat er nog wat te halen valt dit seizoen. met volle overtuiging werd er gestreden om elke meter veld . Het was na 12 minuten dat Chantal met een prachtige beweging de bal afkapte en Mandy in stelling bracht om te scoren. Dit was het sein om door te gaan en te proberen meer terrein te veroveren op de helft van Jong-Holland. Kansen voor beide teams hielden het publiek in vervoering. Toch was het Kim die in de 28ste minuut de bal meenam op solo en verwoestend uithaalde van 20 meter en onder luid gejuich van teamspeelsters en publiek werd zij getracteerd. Jong-Holland bleef toch in de race met gevaarlijke counters maar Patricia kon de bal telkens keren. In de rust duidelijk aangegevan dat het belangrijk was om gewoon te blijven spelen en geen gekke dingen te doen. Marleen en Kyra waren goed bezig en Melissa liet samen met Demi zien dat ze op dreef waren. Jamie-Lee viel met blessure uit maar bleef erbij om mee te helpen vanaf de kant. Dorien bleek een onneembare vesting te zijn voor haar directe tegenstander en toen zij ook gewisseld werd was dat een teken dat Dorien het goed had gedaan. Nelly brak elke aanval af van Jong-Holland af samen met aanvoerdster katerina maar het was Patricia die een wereld redding deed na 15 minuten. Katachtig ranselde zij de bal uit de hoek met haar been!!. Na 25 minuten een vrije trap voor Alcmaria op zo'n 25 meter van de goal. Hoewel moegestreden had zij de kracht er nog voor om de bal in ene te nemen en met verbijstering zag de keepster van Jong-Holland de bal over haar heen de doel in gaan . 3-0. Ongeveer 8 minuten voor tijd een mooie corner van Chantal die in ene op haar slof werd genomen door mayra en de bal verdween in de bovenhoek, onhoudbaar voor elke keeper. Na het laatste fluitsignaal van de goedleidende scheidsrechter was het Nelly die in het zonnetje werd gezet omdat ze tegen Odin de 50 ste competitie doelpunt had gemaakt. Al met al een mooie wedstrijd en morgen tegen Hoofddorp sv.