Alcmaria speelt gelijk tegen Volendam en moet het volgend seizoen een niveau lager proberen.
Categorie: Zondag 1

Zondag de thuiswedstrijd tegen Volendam dat op de tweede plaats staat in de derde klasse A. De eerste wedstrijd in Volendam eindigde in een 0-0 gelijkspel. Zondag, buiten de lange lijst geblesseerde om, kwam ’s morgens daar nog eens de zieke Mathijs bij en vlak voor de wedstrijd bleek dat de vinger van Lucas toch niet voldoende hersteld was om te kunnen keepen waardoor good old Ron Stoop het doel weer verdedigde.

Volendam startte als een team dat voor het kampioenschap ging, via snelle aanvallen werd de Alcmaria verdediging in de eerste 10 minuten keer op keer “ondersteboven gelopen, maar verder dan een redding van Ron, een bal richting of over de parkeerplaats en 3 keer op de paal kwam Volendam niet. Niemand zou iets gezegd hebben als de stand op dat moment 0-3 zou zijn geweest.

Hierna was het voornamelijk Alcmaria dat de klok sloeg en Volendam met goede aanvallen onder druk zette. Na een half uur was het raak. Een voorzet van rechts werd door Garreth bij de tweede paal binnen gekopt. Ook hierna raakte Volendam nogmaals de paal, maar de betere kansen waren voor Alcmaria, toch had de stand met de rust ook 2-5 in plaats van 1-0 kunnen staan.

Na de thee kwam Volendam weer scherp uit de startblokken en Alcmaria nog met de gedachte in de kleedkamer werd al 1 minuut na de rust verrast bij de eerste paal uit een corner, 1-1. Hierna ontspon zich een interessant duel waarin beide ploegen volledig op de aanval speelden. Alcmaria was de eerste die scoorde. Een goede pass op Roy en deze maakte na een mooie actie goed af, 2-1. Beide keepers kregen alle kans zich te onderscheiden. Ron Stoop echter keepte als een jonge god en had de ene na de andere mooie redding en was bijna onpasseerbaar. Helaas bijna, want door een onoplettendheid in de defensie werd het als nog 1-1.

Hierna waren de meeste en beste kansen voor Alcmaria. Ook de ingevallen Yourick kwam nog alleen op de keeper af, maar schoot tegen de keeper op, helaas. Hiervoor waren er al mooie kansen voor Roy, Dave en Tom geweest, maar de eindstand werd 1-1.

Volendam geen kampioen (waarschijnlijk) en Alcmaria nu echt definitief gedegradeerd, geen fraaie constatering voor zo’n mooie voetbalmiddag. Alcmaria zal het volgend seizoen een trede lager moeten proberen en kijken hoe snel het verloren gegane terrein kan worden teruggewonnen. Gezien de inbreng van de jeugdspelers in de laatste weken heb ik er alle vertrouwen in.

Zaterdag 23 april speelt Alcmaria om 17.00 uur thuis tegen Koedijk. Dat zou wel weer eens een mooie pot kunnen worden.