D1 speelt goed, maar verliest net.
Categorie: D1

Voor de vierde keer dit seizoen moest de D1 aantreden tegen Alkmaarsche Boys. Het was wel de eerste keer dat Alcmaria thuis mocht spelen. Onder leiding van de foutloos fluitende scheidsrechter begon beide ploegen aan een hele goede eerste helft. Vooral Alcmaria speelde goed en verzorgt voetbal.

Ondanks het feit dat Alcmaria de betere ploeg was, kwam Alkmaarsche Boys op voorsprong. Gelukkig was het al snel weer gelijk. Wadson werd de diepte in gestuurd en faalde 1:1 met de keeper niet, 1-1. Dit was gelijk de ruststand.

Na de thee gooide Alkmaarsche Boys het over een andere boeg en bracht er steeds meer fysieke kracht in en gedurende de tweede helft kreeg de scheidsrechter zijn handen vol om de wedstrijd in de hand te houden, wat hem overigens prefect lukte.

Een hard schot van de aanvoeder van de Boys was de Alcmaria keeper te machtig en vlak daarna werd een voorzet ingetikt waardoor het tegen de verhouding in opeens 1-3 stond. Alcmaria was wat van slag en toen er voort een penalty werd gefloten dachten de toeschouwers aan een veel te grote uitslag. Gelukkig stopte Michiel de penalty perfect.

In de tegenaanval werd Nick onderuit geschopt, ook een strafschop. Sverre deed het een stuk beter en verzilverde de strafschop feilloos, 2-3. Nu gingen de vele toeschouwers er nog eens goed voor zitten. Alcmaria zocht de aanval, maar de Boys dachten niet aan capituleren en gebruikten daarvoor alle middelen, vooral achter de rug van de scheidsrechter.

Twee minuten voor tijd vond de trainer van Alcmaria het genoeg en haalde zijn team van het veld, bang dat er gewonden zouden vallen. De reacties van de Boys spelers naafloop waren veel zeggend, helaas een vervelend einde van een mooie wedstrijd.