Alcmaria MB1 wint van sterk Dovo MB1
Categorie: MA1

Op een mooie zonnige dag zomaar op 9 april 2011 stond de topper tegen Dovo MB1 om 13.00 uur gepland op het programma. Met in het achterhoofd de stand was het zaak om vandaag goed tegenstand te bieden tegen het team met de minste verliespunten tot nu toe heeft. Dovo is een welkome ploeg in de hoofdklasse en hebben al mooie uitslagen laten zien tegen toch lastige tegenstanders.

De wedstrijd onder leiding van dhr. D.van de Pol begon om 13.00 uur en Alcmaria startte voortvarend. Aftasten door beide teams gaf aan respect en het duurde 8 minuten toen een achterbal van Cathy doorschoot en Lotte alleen op het doel afliep achterna gezeten door de verdediging van Dovo. Lotte kon deze kans niet verzilveren maar het ijs was gebroken.

De snelle rechtsbuiten van Dovo was een plaag voor Demi en zij had alle moeite om haar te stoppen. Dovo als team speelde goed en zette Alcmaria onder druk. Teo moest een paar keer reddend optreden en samen met de verdediging was het opletten geblazen. Na een paar kansen over en weer was het een splijtende pass op Mandy die de 16 inliep en onderuit werd gehaald. Iedereen verwachte een fluitsignaal maar die kwam niet en dus bleef ze met de bal tussen haar benen zitten en kreeg de bal niet weg maar toen ze opstond in een kluwe van speelsters tikte ze de bal in de goal. Dovo ontplofte en Alcmaria vierde de goal. Dit resulteerde in een discussie waarbij de scheidsrechter het mikpunt was. Hij had ook een pingel moeten geven voor deze actie maar liet het doorgaan.

Het stond 1-0 en de gemoederen bleven onrustig aan de zijde van Dovo. Twee speelsters moesten even afkoelen en daarna werd er verder gevoetbald . Lotte kwam 5 minuten daarna dreigend de 16 in maar werd naar beneden getrokken en ook daar weer niet voor gefloten! Deze was nog duidelijker als de vorige en we gingen weer verder. De meiden van Alcmaria bleven spelen en tot aan de rust, kansen over en weer maar beide keepsters waren niet te passeren meer.

In de rust aangegeven dat we rustig moeten blijven en afwachten op kansen die komen gaan. Dovo kwam ook goed uit de rust en er werd weer goed gespeeld door beide teams. Kleine slordigheden over en weer zorgden voor balverlies. Cathy stond als een tijger achterin te spelen. Lynne en Mayra waren heel druk in de weer op het midden. Bodine en Sanne wisselden van positie en Kelly en Stacy ook . Rosalie en Demi waren ontzettend sterk in de verdediging . Dovo drong aan maar gaf veel ruimte weg waardoor Stacy een paar keer kon ontsnappen en kansen kon creëren. Lotte ontsnapte in de 65ste minuut aan haar bewaker en schoot de bal hard en in en voor de keepster was er geen houden aan. 2-0.

Met nog 15 minuten te gaan werd Alcmaria nog sterker en de combinaties begonnen weer te lopen en weer was het Lotte die slim de bal voor zichzelf vrij speelde en met een prachtige boog in de verre hoek schoot en de 3-0 op het bord zette. Chantal had met een pegel de mensen op de banken maar een schitterende redding uit de kruising gedoken door de keepster van Dovo voorkwam erger. Dovo was geknakt en de vermoeidheid begon zijn tol te eisen. Lotte kreeg haar wissel en met nog 8 minuten te gaan kwamen er voor beide teams geen gevaar meer in het spel. De tweede helft was zeer goed gespeeld en het collectief bracht de overwinning.

Henk heel erg bedankt voor het vlaggen. Foutloos! Dirk en Henri heel erg bedankt weer. Toeschouwers waren zeker ook winnaar vandaag