A1 wint periodetitel door met 3-0 van Westfriezen te winnen
Categorie: A1

A1 moest zondag thuis tegen Westfriezen, een heel belangrijke wedstrijd in de strijd om promotie. Door het verlies bij Vrone is het kampioenschap uit het zicht, maar bij winst op Westfriezen, kon de periodetitel worden binnen gehaald.

Alcmaria vloog er vanaf het begin goed in en was vanaf de eerste minuut de betere ploeg. Toch was het Westfriezen dat de score leek te openen. Een penalty werd wel benut, maar uiteindelijk weer afgekeurd. 10 minuten voor de rust was het Alcmaria dat op voorsprong kwam. Een prachtige kegel van Loran, was de keeper te machtig. Dit was gelijk de ruststand.

Nog voor de toeschouwers van de koffie terug uit de kantine waren lag de 2-0 er al in door Jordi. Hierna ging het spel wat op en neer zonder dat Westfriezen echt gevaarlijk werd. Vlak voor tijd was het weer Loran die zelfs de 3-0 binnenschoot.

Alcmaria kwam niet meer onder druk en won terecht. Na afloop bleken ook de andere uitslagen goed te zijn waardoor de periodetitel binnen is en de A1 de nacompetitie in gaat om promotie naar de hoofdklasse af te dwingen.